Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Indsigelse mod solcellepark og vindmøller

Jeg forstår ikke at Aarhus Kommune bliver ved med at presse den solcellepark og vindmøllerne ned her. Vi er i kystnærhedszonen, som er fastlagt i planloven og går 3 km ind. De solceller og vindmøller behøver ikke at være her i denne flotte natur tæt på vandet - det kan sagtens ligges mere end 3 km væk fra kysten.

Det er som om at Aarhus Kommune allerede for længst har taget denne beslutning, og kun har høring fordi de skal og for at være "demokratiske". At de allerede ved at de kan få en dispensation omkring kystnærhedszonen. Men det virker som om at der ikke er blevet tænkt over konsekvenserne for området, naturen - og om det overhovedet giver mening at det skal ligges her. Men mere at nogle lodsejer har sagt ja til at ville udleje deres marker for en god fortjeneste og samtidig kan nogle politikere fremstå godt med deres symbolpolitik.

Jeg er selvfølgelig meget ramt fordi mine forældre bor på gården på Studstrupvej 7 og kommer til at være "naboer" til begge områder med solceller. Det er meget voldsomt at skulle sluge! Især den ene solcellepark er under 100 m væk, det er ikke i orden.
Gården har været her siden 1878 og med den smukkeste udsigt over markerne. Både mod Skødstrup men især hen over marken ud mod vandet. Den mark bliver til et "sort hav" med jeres VE-plan. Og derudover at skulle leve med problemer som genskin og støj fra solcelleanlæggene. Samtidig har mine forældre ikke lyst til at flytte fra gården.

Og som en helt almindelig familie i Studstrup - kommer vi hver eneste dag til at skulle se på de solcelleparker hver gang vi kører ind og ud af byen. Det vil helt sikkert gøre at nogle fraflytter byen, da det ikke er den fine natur som vi har lige nu.

Der er i forvejen givet mange gode høringssvar, som jeg også støtter. Jeg håber inderligt at planerne om solcellerne og vindmøllerne her omkring Studstrup bliver droppet (men jeg frygter at det allerede er besluttet under bordet siden at det bliver ved med presses frem og jeg kunne se på min computer at jeg havde skrevet en indsigelse mod solcellerne sammen med mine forældre i 2021).

Grøn energi kan gøres med mere respekt for naturen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Esther Mengel

Indsendt

05/09/2023 11:59

Sagsnummer

HS1713096

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00