Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Ja tak til grøn energi, nej tak til plassering

Vores valg om at bosætte os i Studstrup, handlede i høj grad om at komme tæt på natur, i rimelig afstand fra bynære faciliteter. Vi har skov, vand og marker omkring os, som vi nyder og jævnligt niver os selv i armen over at få lov til at udfolde vores liv i.

Jeg tror ikke på at en solcellepark, eller en håndfuld vindmøller, i dette område vil være afgørende for den grønne energiproduktion. Selvfølgelig skal vi tåle mere solceller omkring os, men selv om Danmark er et lille land, er der stadig områder der vil være mindre generende for menneskers ve og vel end midt i en naturperle.
Vælg derimod hustage, placeringer langs motorvej eller lignende, der er meget mindre indgribende.
Som psykolog er jeg optaget af hvad der påvirker vores mentale helbred, og der er lavet utallige undersøgelser på hvordan (uberørt) natur påvirker og tillige er afgørende for opretholdelsen af vores sunde psykiske helse. Undersøgelser der har vist forskellen på en radikal forskel på rehabiliteringstiden ved somatisk syge patienter, der hhv havde udsigt til natur fra sit sygehusværelse vs udsigt til mur, sten og bebyggelse.
Vi har brug for grøn energi, og det er efter min mening muligt, uden at forurene grønne områder som er afgørende for vores sunde helbred.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stine Sulen

Indsendt

06/09/2023 20:01

Sagsnummer

HS7214141

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00