Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Miljøet vinder ikke på kæmpestore møller ved Vosnæs

Aarhus Kommune har forpligtet sig til at etablere anlæg for vedvarende energi, og der er udarbejdet en temaplan, som blandt andet indbefatter at der skal placeres 3 vindmøller på Vosnæs Gods. Dette er både en kortsigtet og ugennemtænkt beslutning.

På NRGIs egen hjemmeside står der ” Man kan kun udvinde energi fra vinden, så længe det blæser. Det betyder selvsagt også, at vindmøller ikke producerer strøm, når det er vindstille.”
Her er det vigtigt at være klar over, at Vosnæs er et lavvindsområde. Vosnæs har et bagland på 100-120 m samt en dominerende vind fra vestlige retninger. Og derfor viser flere undersøgelser, at vindmøllerne ved Vosnæs IKKE vil bidrage med noget der kan mærkes i det samlede KWh-regnskab. Miljøet vinder ikke på store møller ved Vosnæs.
Det ville være meget mere hensigtsmæssigt at placerer møllerne på flade marker og andre steder med fri vind hvor der bliver produceret betydelig mere strøm.
Derudover vil opsætningen af tre kæmpe vindmøller skæmme naturen på Vosnæs, hvor dere er bevaringsværdige gravhøjer, og hvor havørne og rød glente har etableret sig. Etableringen af vindmøller ved Vosnæs er en trussel mod naturen, mod dyrelivet og fuglelivet.
Aarhus Kommunes planer om vedvarende energi på Vosnæs er både kortsigtede og ugennemtænkte.

Trine Carstens
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Trine Ropstad Carstens

Indsendt

07/09/2023 11:49

Sagsnummer

HS0848189

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00