Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Vindmøller og solceller i Skødstrup og Vosnæs

Hvorfor har Århus kommune så travlt med at stoppe et solcelleprojekt og et vindmølleprojekt ned i halsen på borgerne i Skødstrup og Vosnæs samt borgerne i nabokommunen Syddjurs?

Som Danmarks største jordbesidder, må de da have områder der er bedre egnet til sådanne projekter.

Alternativt kan kommunen vel købe sig ind i et af de havmølleprojekter der, fra statens side, er planlagt og derved pudse deres co2 glorie.

De har jo også et stort areal på den planlagte havneudvidelse. I stedet for en midlertidig solcellepark kunne man måske lave et blivende solcelle/vindmølle projekt.

Og hvor bliver de vindmøller af som skulle stå på Århus havn?
Deres afstand til boliger er næsten 3 gange så stor som på Vosnæs. Og dermed er generne jo også næsten 3 gange så langt væk.

På det rekreative Vosnæs, kommer der mange af arten homo sapiens og ligeledes rigtig mange trækfugle og ikke mindst lever der, i de omkring liggende skove, adskillige flagermusarter.
Udover at flagermus er totalt fredede, har en undersøgelse af dødsfald blandt flagermus, i vindmølle nære områder, vist at flagermus ikke så ofte dør ved kontakt med vindmøller, men derimod ved det lufttryk der dannes ved vindmøllevingerne. Dette tryk skader deres indre organer så meget, at de kun lige kan nå hjem til deres sovesteder, hvor de så hænger og dør af indre blødninger.

STOP nu de hovsa projekter og find alternative områder, hvor det giver mere mening at placere dem.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Brændstrup

Indsendt

11/09/2023 13:01

Sagsnummer

HS8614958

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00