Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vedvarende energi ja tak. Symbolpolitik nej tak

Politikerne i Aarhus vil uden tvivl gerne bidrage med vedvarende energi-projekter - men de skal så helst ligge lige på kommunegrænsen, så det er beboere i nabokommunen (her Syddjurs), som især skal leve med generne. Og er lidt solceller og 3 vindmøller ikke bare symbolpolitik? Projekterede havmølleparker kan snart levere energi det hele det nordlige Europa, så om få år er dette projekt outdated.
Men i årevis må alt levende omkring møllerne leve med de problemer, der skabes. Hvis vi mennesker ikke tæller, så burde der i hvert fald tages hensyn til dyrelivet. Så vist jeg er informeret, er der risiko for at udrydde en særlig flagermusart. Andre vil gøre rede for generne i detaljer, så jeg vil blot nævne to ting.
1 Det er paradoksalt, at der endelig er gået en vigtig fredning igennem for området mellem Rodskov og havet. Her er der et af de få udsyn af ren natur, men det vil projektet spolere. Der er brug for masser af rekreative områder i nærheden af Aarhus.
2. Endelig må jeg udtrykke kritik af høringsprocessen. Det gælder ikke udelukkende tidsfristerne (der simpelthen er latterlige, undskyld mit sprog), men mødet på Skæring skole viste total disrespekt for det store antal borgere, der mødte frem. Det mindste man kunne forvente var vel, at nogle eksperter redegjorde sagligt for de to projekter med mulighed for spørgsmål, OG at nogle ansvarlige politikere argumenterede for den politiske beslutning med mulighed for diskussion. Men nej. Ingen politikere, ingen fælles oplæg og diskussioner. Det er ikke godt nok. Alle de borgere, der spildte deres tid, kan ikke få den igen. Men lad være med at gøre sådan en anden gang. Det er virkelig under lavmål.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Annette Koldkjær Højlund

Indsendt

13/09/2023 15:35

Sagsnummer

HS3909344

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00