Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Indsigelse mod opførelse af Solceller og Vindmøller

Som formand for Borgerforeningen i Studstrup ønsker jeg på vegne af borgerne at gøre indsigelse mod opførelsen af Solceller ved Studstrup samt vindmøller ved Vosnæs.

Jeg repræsenterer en stor flok borgere som alle elsker naturen omkring vores lokalsamfund. Her får man nemlig noget man ikke får alle steder. Her har vi en helt unik blanding af skov, marker og kyststrækning. En kombination som giver et særligt dyreliv - en kombination som mange har valgt området til for. Når man flytter til Studstrup vælger man et roligt, lukket område uden butikker, tog og en masse industri. Studstrup er et attraktivt område netop af den årsag og det er værd at værne om.

Kystnærhedszonen eksisterer for netop at beskytte de helt særlige naturområder ved kysterne. Denne zone strækker sig fra kysten og 3 km ind i landet. Ved Studstrup vil man placere store solcelleparker kun 1 km fra kysten. Et område som dagligt nydes og beundres af mange borgere. Der er altså ikke tale om øde marker hvor kun få vil være generet af solcelleparkernes ændring af landskabet.

Skødstrup er en by i udvikling med udstykninger af nye grunde i retning mod Studstrup. Hvis man ønsker at bevare naturen og de grønne områder i Aarhus kommune gavner det ikke at omlægge vores åbne vidder til Solcelleparker.

Naturområdet ved Vosnæs besøges hvert år af rigtig mange mennesker som nyder stilheden og naturen. Her er rigt med cykelruter og gangstier og folk kommer fra nær og fjern for at opleve den helt særlig natur ned til Aarhusbugten.

Med den grønne omstilling forsøger vi at skabe energiformer som er bedre for vores klode og vores natur. Vi kan her stille følgende spørgsmål til jer: Skal vi risikere at forurene naturen med PFAS eller lignende så tæt på vores lokale vandværk? Skal vi leve med støjgener fra vindmøller eller fra invertere og transformere fra solcellerne fremover? Skal kystnærhedszonen og skovfredsningslinjen overholdes eller er det blot tomme løfter om bevaring af vores natur?

Formand for Borgerforeningen

Louise Gjerlev Jensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Louise Gjerlev Jensen

Indsendt

13/09/2023 21:46

Sagsnummer

HS2993830

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00