Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Uhensigtsmæssig placering af energianlæg

Jeg bor ca. 500 meter fra den foreslåede placering af solcelleanlægget i Studstrup, og jeg vil få direkte udsigt til anlægget. Jeg kender området særdeles godt, og jeg nyder blandt andet den rige natur ved områderne omkring os. Jeg undrer mig derfor kraftig over hvad der ligger bag beslutningen om den valgte placering, da det formentlig er det mindst oplagte sted af alle, hvis man skal tage hensyn til natur, lokalområde, naboer mm.

Det undrer ydermere, at der ikke er taget højde for kystnærhedszonen (fra strandkanten og ca. 3 km ind i landet), hvor retningslinierne er beskrevet som: Kystområderne og kystvandene bør friholdes for aktiviteter og anlæg, der ikke er afhængige af en kystnær placering.

Jeg er fortaler for den grønne omstilling, og der findes mange velfungerende solcelleanlæg i Danmark, der ligger på placeringer udenfor beboelseområder, der ikke generer hverken mennesker, dyr eller natur. Anlægget ved Studstrup er placeret uhensigtsmæssig, og jeg vil opfordre Aarhus Kommune til, at finde en anden placering.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Møller Andersen

Indsendt

17/09/2023 07:52

Sagsnummer

HS5067081

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00