Gå til hovedindhold

Høringssvar

Indsigelse - vindmøller Vosnæs

Indsigelse – Vindmøller ved Vosnæs
Et af de helt store karakteristika ved Vosnæs er naturen og dyrelivet. Mange mennesker bruger området rekreativt. Både er Skov og Strandområde er blandt noget af det ypperligste vi har af bynær natur i Aarhus kommune.
At sætte vindmøller op i området vil bestemt har en stor indvirkning på både rekreativ værdi for folk samt dyrelivets habitat. Hvis man blot går en tur kan man tydeligt høre at der er et rigt liv af rovfugle blandt andet, dette koblet med at man tidligere har set at bl.a ørne rammes af vindmølle vinger – vækker bekymring.
Grøn energi er fremtiden, men det giver ikke mening at sætte naturen over styr i jagten. Rapporter har vist at havmøller faktisk kan have en positiv indvikning på dyrelivet, hvor møller på land kan stresse dyr med lavfrekvent støj.
Vi har ikke mange naturområder nær Aarhus hvor trafik-j eller anden mennskeskabt støj ikke ligger som en del af baggrunden - Vosnæs er et af de få. Ydermere er det lettilgængeligt for lokalbefolkningen. Derfor bør dette område blive bevaret i nuværende form.

Vindmøller bør opstille på havet eller tæt ved motorveje hvor larmen allerede er eksisterende.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mikkel Petersen

Indsendt

18/09/2023 14:12

Sagsnummer

HS3755568

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00