Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vindmøller ved Vosnæsgård og symbolpolitik NEJ TAK

Jeg er bestemt tilhænger af grøn energi, især hvis det giver mening.
Men at placere vindmøller i et lavvindområde giver absolut ingen mening og lugter langt væk af symbolpolitik. At Aarhus nu igen-igen skal tilfredsstille politikernes personlige ambitioner om at forsøge at gennemføre prestigeprojekter på bekostning af mennesker og naturen er en katastrofe.
Det er paradoksalt, at nu hvor der endelig er gået en vigtig fredning igennem for området mellem Rodskov og havet og at vi som beboer i det fredede område ikke har tilladelse til at gøre det mindste, der kan spolere udsigten og naturen, at vi nu skal være naboer til kæmpevindmøller. Dette vil være til enorm gene på flere fronter:

Aarhus Kommune og Syddjurs Kommune lever i meget høj grad af turisme, så det her vil ikke blot påvirke sommerhusejere og beboerne i området men også betyde, at området mister attraktion som turistmål. En analyse fra VisitDenmark viser at hele 45%-46% af de udenlandske turister vælger vores område på grund af naturoplevelser, strand, kyst og skov
Vindmøllerne vil påvirke dyrelivet i området. Jeg er særligt bekymret for de fredede flagermus, der lever i området.
Støjniveauet vil forringe livskvaliteten for os, der vil komme til at bo op ad vindmøllerne. Personligt er jeg flyttet til området, især pga roen. Bliver generne så store, at jeg føler mig nødsaget til at flytte, er jeg bekymret for den forringelse der vil blive af mit hus værdi, som jeg tænker vil være uundgåelig.

Jeg går ind for vindmøller, men mener, at vindmøller af disse dimensioner skal placeres langt ude på havet.
Jeg håber, at mine bekymringer bliver taget i betragtning, og at kommunen vil arbejde for at finde en løsning, der respekterer vores behov som lokalsamfund og samtidig fremmer bæredygtig energiproduktion.
Jeg opfordrer jer derfor til at afvise ansøgningen om opstilling af vindmøllerne ved Vosnæsgård.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Inge Søndergaard Küster

Indsendt

20/09/2023 19:21

Sagsnummer

HS3470938

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00