Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Piskeris og sort energi i Studstrup

Hvis man i Aarhus har intentioner om at virkeliggøre et hidtil uindfriet politisk løfte om medvind på cykelstierne, skal man overveje hvor megen energi der medgår, til at få tre 150 - 200 meter høje blæsermotorer, placeret yderst i kommunen, til at sikre den lovede medvind.

Man bør også huske på i Aarhus, at store, sorte glasoverflader på naboernes tegltag sædvanligvis (efter nabohøringer) forlanges nedtaget fordi solrefleksionerne er ulidelige i nabolaget.

Endelig skal man huske på, hvor vildt komisk det forekommer, at man på en og samme tid begræder den hvide, solreflekterende snes afsmeltning på skisportsstederne - mens man i Aarhus barsler med planer om, at udlægge store arealer med sorte - og varmeabsorberende - solpaneler der egentlig hører hjemme i verdens kendte ørkener, hvor intet alligevel kan gro...

Om sorte solpaneler ved Studstrup skulle være varmeabsorberende? Jo - prøv selv, på en varm sommerdag, med bare fødder, at træde fra vejbanens hvide striber og ud på den sorte asfalt - og mærk forskellen!

Til oplysning; Den siddende regering har netop barslet med et tocifret mia.-beløb til udrulning af vel gennemførte pilotprojekter, gående ud på, at indfange CO2 - komprimere luftarten og pumpe den tilbage i den undergrund hvorfra vi i et århundrede har lånt de fossile brændsler (som vi anvendte, fordi vi i Europa løb tør for træ. Nationalmuseet har for nylig udstillet overgangen fra træ - og hvalolie - som energikilde, til fossile brændsler).

Og til vores unge og yngste: Fortvivl ikke! Vi skal nok håndtere situationen - vi lytter bare til de klogeste og visionære, i stedet for de andre, der synes grebet af massehysteri og alarmisme ;-)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Torben Petersen

Indsendt

22/09/2023 02:33

Sagsnummer

HS3007966

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00