Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Høringssvar

Til rette vedkommende.

Jeg mener ikke det er den rigtige beslutning at placere hverken solcellepark, transformerstation eller vindmøller på de kommunalt udpegede placeringer.

Jeg forstår både ønsket og behovet for at øge vores samfunds overordnede niveau af produktion af VE, men med dette forslag opfordrer kommunen på ingen måde til hverken en øget fællesskabsfølelse, en god sammenhæng i området eller et bæredygtigt lokalsamfund (tjek evt. John Elkingtons begreb Tripple bottom line). Hvis kommunen virkelig ønsker bæredygtighed, er den nødt til at tænke den sociale faktor ind også, og faktum er, at dette projekt vil forringe livskvaliteten for alle implicerede borgere i nær afstand, både ift ex økonomisk forringede levevilkår (ejendomsmæglere i området varsler markant økonomisk værdiforringelse på ejendomme beliggende tæt ved disse anlæg, bl.a. det nyligt kommunalt udstykkede Lauritshøj-område)), støj og syns-gener fra egen bopæl, en opbrydning af de naturskønne områder, der omgiver os, og absolut en følelse af ikke at være vigtig eller at blive inkluderet, som borger i en kommune, der med dette forslag udelukkende fremstår som værende fokuseret på økonomisk profit.

Jeg vil i stedet foreslå enten et øget incitament til private parcelejere eller virksomheder med erhvervsejendomme til placering af solceller på eget tag/grund, eller simpelthen at opstille solcellerne i en lang række langs med motorvejen. Til høringen var standardsvaret på borgernes spørgsmål om motivation for udvælgelse af lige netop denne placering, at “Aarhus kommune jo har pligt til at øge sin produktion af grøn energi og bidrage med sin del til samfundet”; noget af et fluffy og ukonkret “politiker-ikke-svar” efter min mening. Heldigvis er vi jo i Aarhus kommune så priviligerede at have adskillige km motorvej. Jeg foreslår derfor som sagt at opstille solceller i en lang række på begge sider af motorvejen igennem kommunen. Byg gerne et (grønt) læhegn på den anden side; den, der vender modsat vejen. På denne måde vil folk, der benytter motorvejen “betale prisen” kortvarigt, men kun mens de alligevel sidder inde i deres bil, og folk, der i dag bor tæt på motorvej vil få forbedret deres vilkår, for spredningen bliver så høj at syn- og støj-gener vil opleves som værende markant mindre for de enkelte.
Vindmøllerne giver det efter adskillige ledende eksperters udsagn allermest mening at placere direkte i vandet…

Hvorfor kommunen direkte ønsker at placere disse initiativer i så tæt forbindelse til tætbeboede familieområder forstår jeg på ingen måde, men jeg håber inderligt I “ser lyset” og træffer en anden beslutning.


Mvh
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Kirstine Prang

Indsendt

22/09/2023 23:58

Sagsnummer

HS4857447

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00