Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Indsigelser mod placeringen af vindmøller ved Vosnæs

Jeg ønsker at fremlægge mine indsigelser mod placeringen af vindmøller ved Vosnæs. Mens jeg støtter brugen af vedvarende energi og anerkender dens vigtighed for vores samfund, mener jeg, at den foreslåede placering rejser betydelige bekymringer og udfordringer, som ikke må overses.

Lavfrekvent støj: Jeg er bekymret for den lavfrekvente støj, som vindmøllerne vil generere. Ifølge Naturstyrelsens grænseværdier bør støjniveauet fra vindmøller i boligområder ikke overstige 39 dB ved 8 m/s vindhastighed. Sommerhusområdet ved Gl. Løgten Strand bør efter min mening kategoriseres som et boligområde snarere end "Nabobeboelse i det åbne land," da mange af ejendommene anvendes til helårsbeboelse. Det er tvivlsomt, om de stillede krav til støjniveau kan opfyldes på 900 meters afstand, og selv hvis de lige akkurat overholdes, vil støjniveauet stadig være generende og forstyrrende for beboerne. Støjniveauerne skal nøje beregnes og tages i betragtning ud fra begge de forslag der ligger til deres placering.

Lavvindsområde: Vosnæs-området er kendt for sine lave vindforhold. Den foreslåede placering kræver bygning af meget høje vindmøller for at opnå rentabel drift. Dette kan medføre større lavfrekvent støj end angivet og potentielt skabe flere gener for beboerne i området.

Lysblink: Jeg er også bekymret for effekten af lysblink fra vindmøllernes rotorblade. Dette kan forstyrre både beboerne og naturen i området.

Truede dyrearter: Der er rapporter om forekomster af flere truede dyrearter som flagmus og havørne i området. Vi skal tage hensyn til deres levesteder og der er stor risiko for at deres habitat forstyrres af vindmøllerne.

Ødelæggelse af naturområder: Området øst for de foreslåede placeringer er et smukt fredet natur- og kulturområde, der bruges af mange mennesker til rekreation. Placeringen af vindmøllerne vil ødelægge denne fredelige og idylliske atmosfære, både visuelt og på grund af støjniveauet.

Alternative placeringer: Jeg opfordrer til, at man nøje overvejer alternative placeringer for vindmøllerne, hvor vindforholdene er mere optimale (f.eks. langs motorveje), og færre mennesker vil blive generet. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem bæredygtig energiproduktion og beskyttelse af vores naturlige og menneskelige miljø.

Fremtidssikring: Endelig bør vi tage højde for den hurtige udvikling af vindmølleteknologi. Hvis der går nogle år, inden projektet bliver gennemført, er det sandsynligt, at vindmøller på 150 meters højde ikke længere er det mest avancerede. Vi skal tænke på fremtiden og undgå at placere forældede møller i området.

Jeg opfordrer Århus Kommune til at revurdere placeringen af vindmøllerne ved Vosnæs og søge alternative løsninger (f.eks. havvindmøller), der bedre imødekommer både vores energibehov og hensynet til miljø og beboere. Det er vigtigt at handle med omhu og ansvarlighed for at sikre en bæredygtig fremtid.

mvh

Jesper Eriksen
Havhuse, Gl. Løgten Strand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jesper Grau Eriksen

Indsendt

23/09/2023 22:49

Sagsnummer

HS6160690

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00