Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Opsætning af 3 150 m høje vindmøller på Vosnæsgårds marker

Jeg bor fast i Havhusene. Jeg går i princippet ind for den grønne omstilling, både teoretisk og praktisk.
Men jeg mener også det er nødvendigt at man tænker sig godt om, og grundigt undersøge hvor og hvordan omstillingen foregår. I betragtning af, at hele Havhuseområdet er blevet overset og glemt i den foreløbige planlægning, virker disse vindmølleplaner ret tilfældige og uigennemtænkte. Måske handler det hele om at godsejeren mangler penge, eller ikke har lyst til at omlægge sine marker til mere klimavenlige afgrøder?
Havhuseområdet er et helt unikt rekreativt område, og det kan sammenlignes med at man satte vindmøller op i området omkring Moesgård, bortset fra at der ikke er nær så mange fastboende omkring Moesgård. Jeg mindes kun to boliger, nemlig fiskerhuset, og huset ved Skovmøllen. Måske ligger der også et skovløberhus i området. Jeg kunne se det som et bedre område end her, da kommunen så ville beholde vindmølle generne inden for kommunens eget område, og ikke belaste Syd Djurs kommunes beboere.
Jeg er vokset op i den sydlige del af Aarhus, og kender ( og elsker) også det område ganske godt.
Mine øvrige begrundelser for at jeg synes det er en dårlig ide’ er:
1. først og fremmest støjen. Både den høj og den lavfrekvente støj. Vi, der er fastboende i Havhuse, bor under en km fra Vosnæsgårds marker. De fleste er flyttet til Havhuse, på grund af stilheden, den smukke natur, og overfølsomhed over for støj. Vi er enten førtidspensionister eller alderspensionister. Det handler om ca. halvdelen af sommerhusejerne.

2. Jeg er bekymret for ødelæggelse af det meget smukke herregårdslandskab, og dermed ødelæggelse af områdets rekreative værdi.
Det er iøvrigt også et rekreativt område for Aarhus, hvor der specielt i weekends strømmer folk til.
3. Markerne ligger tæt på et smukt skovområde med dyreliv, som også vil blive truet af vindmøllerne.
Så vidt jeg kan se, er der ikke foreslået alternative muligheder. Jeg foreslår, som nævnt, Moesgård, nær motorvej, og/eller på havet.

4. Når man sammenlægger den mængde strøm, som alle vindmøller i Danmark kan producere, er det så overhovedet nødvendigt med disse vindmøller. Vi behøver jo ikke at ødelægge vores smukke lille land med vindmøller og solceller, hvis vi producerer mere strøm end vi selv kan bruge, så det skal sælges til udlandet. Dette vil jeg gerne se en undersøgelse af.
Venlig hilsen Else
8543 Hornslet
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Else Marie Ditlev

Indsendt

25/09/2023 12:37

Sagsnummer

HS8447892

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00