Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Opførsel af vindmøller ved fredet område

Kære Aarhus Kommune,

Jeg hedder Nicky Vlad-Christensen og er bosiddende i Favrskov Kommune. Jeg skriver dette høringssvar til at udtrykke min bekymring over forslaget om at opføre tre 150 meter høje vindmøller ved siden af det fredede område ved Vosnes.

Jeg er bekymret for følgende:

* Klipning af solen: Vindmøllerne vil stå stik syd for mange huse huse, og der er derfor en risiko for, at de vil klippe solen i stykker i deres have. Dette vil have en negativ indvirkning på deres livskvalitet, da vi nyder at opholde os i haven i solen.
Bliver "klipningen" reduceret til 10 timer om året, vil det have en negativ indvirkning på indtjeningen og dermed gøre det til dårligere forretning.

* Påvirkning af natur og dyreliv: Vindmøllerne vil have en negativ indvirkning på den fredede natur i området. De vil støje og skabe klippe solen i stykker, hvilket kan forstyrre og stresse dyrelivet.

* Ændring af områdets karakter:
Vindmøllerne vil ændre områdets karakter og gøre det mindre attraktivt for rekreative formål. Jeg bruger området selv som rekreativt område, og jeg er bekymret for, at vindmøllerne vil gøre det mindre attraktivt at besøge området.

Jeg foreslår, at forslaget om opførsel af vindmøller i nærheden af Vosnes genovervejes. Jeg mener, at der er andre måder at producere vedvarende energi på, som ikke vil have en så negativ indvirkning på lokalsamfundet og miljøet.

På langt sigt står jeg til at arve et af husene i området, og derfor er min interesse i at bevare området ekstra stor.

Med venlig hilsen,
Nicky Vlad-Christensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nicky Vlad-Christensen

Indsendt

01/10/2023 15:04

Sagsnummer

HS0718443

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00