Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Vindmøller på Vosnæs

Århus Kommune Teknik og Miljø
Høringssvar angående vindmøller på Vosnæs
Kære Århus Kommune,
Jeg skriver dette høringssvar for at give udtryk for min modstand mod opførelsen af vindmøller på Vosnæs. Jeg er bekymret for de potentielle konsekvenser, som dette projekt kan medføre for både miljøet og lokalsamfundet. Her følger mine argumenter imod opførelsen af vindmøller på denne lokation:
1. Ødelæggelse af landskabet: Vosnæs er kendt for sin smukke natur og karakteristiske landskab. Opførelsen af vindmøller vil markant ændre landskabets æstetiske værdi og skabe visuelle forstyrrelser, der vil påvirke den generelle livskvalitet for både lokalbefolkningen og besøgende. Det er vigtigt at bevare og beskytte vores naturområder for at sikre en bæredygtig og attraktiv fremtid.
2. Støjgener og sundhedsrisici: Vindmøller kan desværre medføre støjgener. Støjforurening kan påvirke beboernes dagligdag og forstyrre deres søvn og hvile. Derudover er der blevet rapporteret om helbredsproblemer i forbindelse med støj fra vindmøller, herunder søvnforstyrrelser, hovedpine og stress. Det er vigtigt at tage hensyn til borgernes helbred og trivsel, når man overvejer opførelsen af vindmøller i nærområdet.
3. Indvirkning på dyrelivet: Vosnæs er hjemsted for et rigt og varieret dyreliv. Opførelsen af vindmøller kan forstyrre økosystemet og have negativ indvirkning på fugle- og dyrelivet i området. Det er afgørende at sikre, at vi bevarer og beskytter vores naturlige arv og biodiversitet for kommende generationer.
4. Turisme og lokaløkonomi: Vosnæs og dets omkringliggende områder er kendt for at tiltrække turister på grund af dets naturskønne omgivelser og rekreative muligheder. Opførelsen af vindmøller kan potentielt mindske attraktionen for turister og have en negativ indvirkning på lokaløkonomien. Det er vigtigt at sikre, at der findes en balance mellem grøn energiproduktion og opretholdelse af naturen for at støtte lokaløkonomien.
5. Egnethed af alternativ lokation: Jeg opfordrer Århus Kommune til at undersøge muligheden for alternative lokationer til opførelsen af vindmøller. Ved at overveje andre områder, der ikke medfører de samme bekymringer og risici, kan vi sikre en mere afbalanceret og tilfredsstillende løsning for både miljøet og lokalsamfundet.
På baggrund af ovenstående punkter opfordrer jeg Århus Kommune til at genoverveje beslutningen om at opføre vindmøller på Vosnæs. Jeg håber, at I tager mine bekymringer i betragtning og prioriterer bevaring af naturværdier, dyreliv og lokalbefolkningens trivsel.
Tak for muligheden for at deltage i høringen.
Med venlig hilsen,
Michael Ersted Frederiksen Vosnæsvej 7 a th.
8541 Skødstrup
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Ersted Frederiksen

Indsendt

01/10/2023 16:49

Sagsnummer

HS2955886

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00