Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Til Aarhus Kommune

Jeg skriver som borger i Aarhus Kommune, der er imod de planlagte solceller ved Studstrup og vindmøller ved Vosnæs. Jeg mener, at disse projekter vil have negative konsekvenser for miljøet, landskabet og lokalsamfundet.

Solcellerne ved Studstrup vil dække et stort areal på ca. 63 hektar, som i dag er landbrugsjord. Dette vil medføre et tab af værdifuld dyrkningsjord, som kunne bruges til at producere fødevarer eller til at fremme biodiversiteten. Desuden vil solcellerne skæmme det åbne og naturskønne landskab ved kysten og forringe udsigten for de omkringliggende beboere. Solcellerne vil også påvirke dyrelivet i området, da de kan forstyrre fugletrækket, skabe refleksioner og varmeudstråling, og reducere levesteder for insekter og smådyr.

Vindmøllerne ved Vosnæs vil bestå af tre 150 meter høje møller, som vil være synlige fra store dele af kommunen. Dette vil ødelægge det historiske og kulturelle landskab ved Vosnæs, som er en del af Nationalpark Mols Bjerge. Vindmøllerne vil også skabe støj- og skyggegener for de nærmeste naboer, samt potentielt påvirke fuglelivet, flagermusene og luftfarten i området. Vindmøllerne vil desuden kræve en omfattende infrastruktur, som vil medføre mere trafik, støj og forurening under anlægsfasen.

Jeg mener, at Aarhus Kommune bør prioritere andre former for vedvarende energi, som er mere hensynsfulde over for miljøet, landskabet og lokalsamfundet. Jeg foreslår, at kommunen i stedet satser på energibesparelser, energirenovering af bygninger, solceller på tage og facader, småskala vindmøller i industriområder eller havvindmøller uden for kysten.

Jeg håber, at Aarhus Kommune vil lytte til borgernes mening og forkaste de planlagte solceller ved Studstrup og vindmøller ved Vosnæs.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Kjeldsen

Indsendt

01/10/2023 19:59

Sagsnummer

HS0617476

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00