Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Nej tak til vindmøller på Vosnæs

Jeg er stærkt imod vindmøller ved Vosnæs.

Visuel påvirkning: Store vindmøller har en voldsom betydelig visuel påvirkning på kystlandskaber. Alle mennesker kan finder dem uskønne. De trækker områdets naturskønhed væk, hvilket påvirker turisme, beboere og ejendomsværdier.

Støjforurening: Vindmøller producerer lavfrekvent støj og vibrationer der forstyrrer beboere og dyreliv i nærheden. Denne støjforurening er en kilde til irritation for dem der bor i området og det går ud over helbred og nattesøvn.

Forstyrrelse af dyrelivet: Konstruktionen og drift af vindmøller forstyrrer lokale dyrehabitater, især for fuglepopulationer. Fugle kolliderer med vindmøllebladene, hvilket kan føre til fugledødelighed og det rejser stor bekymring i så naturskønt og kystnæst et område.

Ujævn energiproduktion: Vindenergiproduktionen er ujævn. Nogle dage blæser det, andre dage ikke. Der kan være perioder med lav eller ingen vind som det sås i sommers. Det resulterer i udsving i elektricitetsproduktionen og det synes jeg ikke er værd at ødelægge så naturskønt et område for, når der findes andre og mere pålidelige energikilder som sviner mindre (a-kraft). Vindenergi er afhængig af vindens tilgængelighed, som er uforudsigelig. Dette medfører udfordringer for at sikre en konstant energiforsyning, især under perioder med høj efterspørgsel.

Jordbrugsjord og tab af levesteder: Vindmølleparker kræver en betydelig mængde jord, hvilket medfører tab af levesteder og fragmentering af naturen. Dette påvirker både terrestriske og marine økosystemer og har konsekvenser for den lokale flora og fauna.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mathilde Glassow Lauridsen

Indsendt

01/10/2023 21:27

Sagsnummer

HS9917017

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00