Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Vedrørende: Indsigelse mod Opstilling af Vindmøller i Vosnæs

Til Aarhus Kommune,
Vedrørende: Indsigelse mod Opstilling af Vindmøller i Vosnæs

Jeg skriver på vegne af mig selv og min nære familie. Vi er blevet opmærksomme på planerne om at opstille vindmøller i det naturskønne og rolige område i Vosnæs, og vi vil gerne udtrykke vores dybe bekymring og indsigelse mod dette projekt.

Først og fremmest er vi fuldt ud bevidste om og støtter behovet for bæredygtig energi og de initiativer, der arbejder mod en grønnere fremtid. Men vi mener, at placeringen af disse vindmøller vil have en betydelig negativ indvirkning på vores lokalsamfund. Her er nogle af de primære bekymringer:

Støjgener: Vindmøller er kendt for at skabe betydelig støj, hvilket kan påvirke livskvaliteten for de lokale beboere. Dette strider imod det nuværende stille og fredfyldte miljø, som området er kendt for.
Nedgang i Ejendomsværdier: Der er en velbegrundet bekymring for, at opstillingen af vindmøller kan føre til et fald i ejendomsværdierne i området, hvilket vil påvirke mange familier negativt.
Forstyrrelse af Lokale Økosystemer: Vosnæs er et område rigt på naturlig skønhed og biologisk mangfoldighed. Opstillingen af vindmøller kan forstyrre de lokale økosystemer og have en negativ indvirkning på flora og fauna.
Indvirkning på Turisme og Rekreative Aktiviteter: Dette område er et yndet udflugtssted for mange fra nærliggende byer, der søger ro, fiskeri og fordybelse. Indførelsen af vindmøller kan afskrække besøgende og have en negativ indvirkning på turismen.
Tilføjelse af miljøvurdering:
Jeg vil gerne understrege vigtigheden af en omfattende miljøvurdering. Selvom solceller og vindmøller er vigtige komponenter i den grønne omstilling, bør der også tages hensyn til lokale miljøforhold som fauna, jordkvalitet og andre miljømæssige faktorer. Jeg anbefaler, at miljøvurderingen inkluderer en livscyklusanalyse, så man får et fuldstændigt billede af anlæggenes miljøpåvirkning fra produktion til afvikling.

Som et alternativ foreslår vi, at Aarhus kommune overvejer at:
1) Udforske alternative Energiløsninger: Overveje alternative grønne energiløsninger, der ikke vil have en så omfattende indvirkning på det lokale samfund og miljøet, såsom solpaneler eller geotermisk energi.
2) Identificere Mindre Sensible Områder: Udføre en omfattende undersøgelse for at identificere mindre følsomme områder, der kan være mere egnet til opstilling af vindmøller, uden at forstyrre det lokale samfund og miljøet. Eventuelt nær motorvejene, hvor støjniveauet i forvejen er forstyrrende.

Vi opfordrer Aarhus Kommune til at genoverveje placeringen af disse vindmøller og i stedet fokusere på løsninger, der balancerer behovet for grøn energi med bevaringen af vores lokalsamfunds integritet og naturressourcer.

Med venlig hilsen,
Tobias U.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tobias Uhd

Indsendt

01/10/2023 22:10

Sagsnummer

HS1724371

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00