Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

NEJ TAK til vindmøller ved Vosnæs

Aarhus kommunes byråd er ved at begå et kæmpe selvmål. Grøn energi er både fornuftig og vejen frem – men det skal gøres klogt og ikke ødelæggende for naturskønne områder, dyrelivet og menneskene omkring.
I mit sidste høringssvar i 2019 blev stillet forslag til alternative placeringer i form af industrigrunde, langs motorveje samt mulighed for alternative løsninger som vindturbiner på tage ved nybyggeri. Sidstnævnte kunne måske have gjort Aarhus Ø energineutral.
Sidst men ikke mindst vil havvindmøller også kunne bidrage med væsentlig mere energi end landvindmøller.
Har Aarhus byråd undersøgt alternative placeringer og/eller alternative løsninger der kan give den samme eller mere energi end 3 vindmøller ved Vosnæs? Hvilke og hvornår? OG hvis ikke – vil Aarhus byråd så gøre det?
Har Aarhus byråd undersøgt konsekvenserne for områdets dyreliv? Hvilke dyr/dyrearter og hvornår? OG hvis ikke – vil Aarhus byråd så igangsætte sådanne undersøgelser?
Som udgangspunkt har Aarhus kommune tidligere udpeget området ved Vosnæs hvor møllerne foreslås opført som et særligt rekreativt område som ikke var egnet til vindmøller. Hvad er det der har ændret sig siden denne beslutning? Og tilmed med overskridelse af både Strandbeskyttelseslinjen og Skovbyggelinjen. Synes Aarhus byråd at det er fornuftigt og rimeligt at overskride såvel Strandbeskyttelseslinjen og Skovbyggelinjen?
Når det er sagt vil projektet også betyde at mange mennesker generes af både støj, skyggekast og i værste tilfælde rammes af iskast fra vingerne.
Sandsynligheden for at vindmøllerne ender med at blive højre end 150m er stor, da vindmøllefabrikanterne konstant udvikler større møller. Det betyder at der løbende skal foretages beregninger på støjniveau og risikoberegnes på skyggekast mv. Vil Aarhus byråd sikre at der løbende foretages realistiske beregninger på støjniveau og risikoberegnes på skyggekast?
Aarhus byråd bør genoverveje opstillingen af 3 vindmøller ved Vosnæs hvis de vil undgå et kæmpe selvmål.
Vindmølleenergi er godt – men gør det nu klogt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

René Panduro Olsen

Indsendt

01/10/2023 22:11

Sagsnummer

HS1007102

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00