Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Imod VE-anlæg placeret ved Studstrup og Vosnæs

Jeg ønsker at gøre indsigelse imod de planlagte VE anlæg – vindmøllerne ved Vosnæs og solceller ved Studstrup.

Jeg frygter at der er tale om en forhastet proces, hvor kommunegrænser, et politisk/kommunalt grønt stempel og private økonomiske interesser står foran en meningsfuld placering af VE anlæg på andre bedre egnede lokalisationer.
Jeg forstår slet ikke at Vosnæs er en meningsfuld placering, når det gælder vindmøller. Og tilsvarende ikke at Studstrup er, når det gælder nævnte solcelleanlæg. Der bør kunne findes bedre egnet områder langs motorveje eller industri - længere væk fra natur og beboelse.

Jeg forstod på borgermødet at kommunen, når det gælder ’effekt-tal’ af vindmøller ved Vosnæs, læner sig op af beregninger fra de private aktører (NRGI) og ikke eksterne neutrale parter. Det virker yderst problematisk. Der skal simpelthen ligge pålidelige data til grund for denne beslutningsproces. Også hvad gælder natur og miljøpåvirkning.

Borgermødet på skæring skole var en rodet affære, meget lidt informativt, og jeg savnede deltagelse af Århus byråd.

Jeg blev noget provokeret over at modtage en mail forleden fra NRGi med titlen ”Hvorfor står vindmøller stille, når det blæser? …slukket på Tysklands regning”. Vindmøller skulle gerne sættes op for at generere strøm!

Vosnæs er et bevaringsværdigt herregårslandskab, og der er tale om kystzone! Skødstrup er en by i vækst. Jeg savner en overordnet helhedsplan, der tager hensyn til miljø og lokalsamfund.

Jeg støtter desuden op om at høringssvar fra den noget tilsvarende høring i 2019 indgår igen.

Vh.
Martin
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Martin Jørgensen

Indsendt

02/10/2023 00:03

Sagsnummer

HS7580018

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00