Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Kritik af forhastede og udemokratiske processer

Jeg ønsker at udtrykke min udtalte modstand over for opførelsen af kæmpevindmøller ved Vosnæs. Grøn energi er utvivlsomt fornuftigt og vejen frem, men det er afgørende, at vi håndterer denne overgang klogt, uden at ødelægge naturskønne områder, dyrelivet og menneskers trivsel i nærområdet.

Mit første spørgsmål er, om Aarhus Kommune har foretaget en grundig undersøgelse af alternative placeringer eller alternative løsninger, der kan generere den samme eller endnu mere energi end de tre vindmøller, der er planlagt ved Vosnæs? Hvis ja, hvilke områder eller løsninger er blevet overvejet, og hvornår forventes de at blive implementeret? Hvis ikke, er Kommunen villig til at tage skridt i den retning?

Et andet vigtigt spørgsmål er, om Aarhus Kommune har foretaget en tilstrækkelig undersøgelse af konsekvenserne for områdets dyreliv, herunder hvilke dyr og dyrearter, der kan påvirkes, og hvornår disse påvirkninger vil forekomme? Hvis ikke, vil Kommunen så initiere og støtte sådanne undersøgelser for at sikre en omhyggelig afvejning af miljømæssige konsekvenser?

Det er værd at bemærke, at Aarhus Kommune tidligere betragtede området omkring Vosnæs som uegnet til vindmøller og udpegede det som et særligt rekreativt område. Hvad har ændret sig siden denne beslutning? Især når det ses i lyset af overskridelsen af både Strandbeskyttelseslinjen og Skovbyggelinjen. Mener Aarhus Kommune, at det er rimeligt og fornuftigt at overskride disse beskyttelseslinjer?

Endelig vil jeg gerne nævne, at projektet også indebærer, at mange mennesker vil blive generet af støj, skyggekast og potentielt fare for iskast fra vingerne. Disse bekymringer er væsentlige og bør tages i betragtning i beslutningsprocessen.

Med venlig hilsen
Andreas Rem Nordentoft
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andreas Rem Nordentoft

Indsendt

02/10/2023 19:15

Sagsnummer

HS7696923

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00