Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Solcelleanlæg ved Studstrup og vindmøller ved Vosnæs

Jeg vil gerne indsende følgende høringssvar imod opstilling af solcelleanlæg ved Studstrup og vindmøller ved Vosnæs:

Angående solcelleanlæg ved Studstrup:

Byens indkapsling: Opstilling af solcelleanlæg ved Studstrup vil have en skadelig indvirkning på byen ved at begrænse muligheden for byens udvidelse og naturlig vækst. Dette kan føre til stagnation og forringe livskvaliteten for byens beboere.

Støjgener: Erfaringen fra andre solcelleanlæg har vist, at støjgener kan opstå, især fra invertere og kølesystemer. Dette kan forstyrre det omkringliggende samfunds fred og ro.

Forurening af grundvand: Driften af solcelleanlæg kan medføre risiko for forurening af grundvandet på grund af brugen af kemikalier i panelproduktionen og vedligeholdelsen af anlægget. Dette udgør en potentiel trussel mod miljøet og sundheden.

Rekreativt område: Studstrup kan tjene som et værdifuldt rekreativt område for beboere og besøgende. Opstilling af solcelleanlæg kan ødelægge dette naturskønne område og begrænse mulighederne for udendørsaktiviteter.

Angående vindmøller ved Vosnæs:

Lavtliggende område: Vindmøller ved Vosnæs er planlagt til et lavtliggende område, hvilket gør dem uegnede til optimal energiproduktion. Denne placering kan medføre ineffektivitet og en unødvendig visuel påvirkning af det omkringliggende landskab.

Politisk funderet beslutning: Placeringen af vindmøller ved Vosnæs synes at være mere baseret på politiske hensyn end på sund fornuft og bæredygtighed. Dette bør revurderes for at sikre, at beslutningen er baseret på en objektiv vurdering af områdets egnethed.

Alternativ placering: Der er et højere beliggende industriområde ved Lisbjerg, som potentielt kunne være en mere hensigtsmæssig placering for vindmøller. Dette ville mindske de visuelle påvirkninger og forbedre energiproduktionens effektivitet.

Kystbeskyttelseszone: Både solcelleanlæg ved Studstrup og vindmøller ved Vosnæs er planlagt inden for kystbeskyttelseszonen, hvilket rejser bekymringer omkring indvirkningen på kystmiljøet og det følsomme økosystem.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nina Priess Olsen

Indsendt

02/10/2023 21:22

Sagsnummer

HS2603090

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00