Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Vindmøller og solceller

Ingen vindmøller ved Vosnæs og heller ikke solceller ved Studstrup.
150 meter høje vindmøller hører ikke til på land og slet ikke i natur følsomt område.
De udpegede områder liger inden for kystbeskyttelses linjen. Især området mellem Studstrupværket og Åstrup Strandvej er det særdeles sørgeligt at se være i spil til sol paneler. Dette område er ikke landbrugsjord i om drift, som skrevet af Sebastian Jonshøj fra DN i Århus i dennes høringssvar. Over halvdelen af det udpegede område er braklagt og har været det i mange år og har derfor meget mere karakter af natur område end landbrugsjord. Det er lavbundsjord og står under vand en stor del af året. Området virker således som en stor CO 2 indfanger, men også fauna og biodiversitet vil lide skade ved opsætning af solceller.
Så kære byråds politikere. Det er fint at ville redde hele verdens klima, men vi bør også tænke på vores egen natur i den efterhånden meget bebyggede Århus kommune.
Forslag: Hele området øst for Studstrupvej og Skovlundsvej fra Studstrupværket i nord til Skæring Hedevej i syd ud til Grenåvej og langs denne til Margueritten udlægges til vild natur. Hele området er stort set lavbundsjord som kun har kunnet dyrkes ved intensiv dræning. Al dræning stoppes og der vil hurtigt komme til at stå overfladevand til glæde for
fauna og biodiversitet, som en stor sidegevinst vil det have en effekt som indfang af CO2. Området indeholder allerede paragraf 3 fredede steder. Dette ville helt anderledes sætte Århus på den grønne dagsorden. Landmændene kompenseres ved lejeaftale eller køb.
MVH. Per Mejer Iversen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Per Iversen

Indsendt

03/10/2023 09:04

Sagsnummer

HS4624361

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00