Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Høringssvar vedr. energianlæg ved Vosnæs og Studstrup

Høringssvar vedr. Energianlæg ved Studstrup og Vosnæs. 02-10-2023 Johannes Yde.

Aarhus Kommune er langt bagud vedr. etablering af vedvarende energianlæg.
Jeg kan derfor kun bifalde de foreslåede områder til etablering af tre vindmøller samt et solcelleanlæg ved henholdsvis Vosnæs og Studstrup.
Placeringen af de tre vindmøller skønner jeg ikke kan genere fjerntliggende naboer med støj og flimmer. I og med at det drejer sig om store møller, som drejer langsomt rundt, vil de heller ikke forstyrre diverse udsigter væsentligt. Af samme grund ser jeg gerne, at møllerne bliver endnu større, idet store møller har en rolig rotation, som ikke forstyrrer blikket hen over landskabet.
Placeringen af Solcelleanlægget skønnes velvalgt med nærheden til Studstrupværket. Solcelleanlæg er ikke smukke, og det er også et problem, at de lægger beslag på jordarealer, som kunne benyttes til natur eller dyrkning. Men vi har behov for VE nu. Vil anbefaler, at firmaet, som etablerer anlægget, pålægges en række miljøkrav vedr. etablering af træbælter at passende typer samt buske. Desuden mulighed for afgræsning med får o.a.. Det er vigtigt, at det bliver lavet med tiltag, som kan fjerne og kompensere for noget af det grimme. Dette ikke mindst mhp. fremtidige anlæg.
Mvh.
Johannes Yde
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Johannes Yde

Indsendt

03/10/2023 10:33

Sagsnummer

HS1661616

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00