Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Vindmøller og solceller

Vi har for nylig købt et dejligt hus i dette område, som er et af dem, der er tættest på denne foreslåede udvikling (inden for 1 km fra den foreslåede plads).

Selvom vi som familie ikke har noget imod at udvide ressourcerne til ren energi, giver denne foreslåede udvikling naturligvis nogle specifikke udfordringer for os. Derfor er vi helt imod det nuværende forslag udelukkende på grund af dets foreslåede placering.

Området relateret til forslaget har mange aspekter ved sig, som er positive for lokalsamfundet og har et stort løbende potentiale i forhold til turisme, naturbevarelse og som et behageligt sted for folk at besøge og tilbringe tid, især i sommermånederne. Det er svært at forstå, hvorfor prioriteringen for udvikling på dette område skal være denne specifikke type udvikling, og ikke noget der rent faktisk ville gavne lokalsamfundet på en mere gennemtænkt måde (cykelstier er f.eks. hårdt tiltrængt for de mange cyklister, der jævnligt kører ad Åstrup Strandvej, hvor deres rejse kunne være meget mere sikker osv.). Det er indlysende, at de økonomiske konsekvenser og opfyldelse af et forudbestemt regeringsmål er prioriteterne her, ikke nødvendigvis det grønne energiaspekt.

Af hensyn til nuværende og kommende generationer bør det være en prioritet at placere solcellefarm og vindmøller på steder, der ikke er så tæt på boligområder, da de er en funktionel genstand, men på ingen måde visuelt tiltalende eller i overensstemmelse med omgivelser.

Jeg er klar over, at det har været en udfordring for de ansvarlige at finde steder i Danmark, hvor samfundet vil acceptere en solcellefarm i deres område, og det er ingen undtagelse. Det virker ikke urimeligt at antyde, at der er andre steder, hvor denne installation kan forekomme i nærheden, frem for at påvirke den smukke kystlinje ved Kaløvig negativt og skade andre aspekter af områdets fremtidige potentiale.

Desuden, forekommer det urimeligt at blive bedt om at svare fuldt ud på dette forslag uden flere detaljer, der mangler i øjeblikket:

- Hvornår de "visuelle" vil være tilgængelige til offentligt forbrug, så det visuelle slutresultat af dette forslag er lettere at bestemme. Jeg har hørt, at disse kan have været til stede på det offentlige møde, som jeg ikke kunne deltage i, men disse burde vel lægges ud på nettet for en ordentlig overvejelse?

- Hvilken kompensation vil der blive givet til husejere inden for en kort afstand (1-2 km) fra udviklingen på grund af reduktion i ejendomsværdier, som nu er et bevist problem globalt og ikke længere formodninger?

- Det ser ud til, at flere lande foreslår kompensationsbetalinger (eller fællesskabsfordele: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264837722003714) til ejendomsejere i disse tilfælde, men hvor er detaljerne forud for godkendelse af sådanne forslag? Hvor er der også information om den gavnlige side af dette forslag, udover den negative indvirkning og forstyrrelse af lokalsamfundets livsstil? Se også artikel her i forhold til vind specifikt: https://www.berlingske.dk/oekonomi/alle-vil-have-flere-vindmoeller-men-ingenting-sker-kontroversielt-forslag
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Steven Russell

Indsendt

03/10/2023 12:25

Sagsnummer

HS4325471

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00