Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Imod vindmøller ved Vosnæs

Jeg ønsker at gøre indsigelse imod opførelsen af vindmøller ved Vosnæs.
Jeg er enormt glad for området, og jeg kommer der ofte – både for at dyrke motion og for at finde ro. Jeg oplever, at mange mennesker benytter området til vandreture, gåture, løb, mountainbike og fisketure. Jeg selv går ofte turen fra parkeringspladsen og gennem hele skoven. Turen slutter af med, at man går over marken ud til Vosnæsvej - netop hvor vindmøllerne skal opsættes.
Jeg er bekymret for, at støjen fra vindmøllerne vil ødelægge den unikke oplevelse af naturen, som man får ved Vosnæs. Havet, der er så smukt i al slags vejr, udsigten til Mols bjerge fra stierne i skovkanten, fuglene, violerne i maj og de sneklædte marker på en solfyldt vinterdag.
Kaløvig bør efter min mening ikke ødelægges af kæmpe vindmøller, som vil kunne ses hele vejen rundt langs bugten og ødelægge det dyrbare syn fra fx Kalø slotsruin og Mols bjerge. Det er nok, at vi har Studstrup værket. Jeg er uforstående overfor, at det overhovedet overvejes at opsætte så høje vindmøller i dette smukke område, som yderligere grænser op til fredet natur.
Der findes ikke lignende natur nord for Aarhus i Aarhus kommune. Alene derfor bør området bevares, så børn og voksne kan komme ud i naturen og opleve fred og ro.
Beslutninger om vindmøller, som rækker mange årtier ind i fremtiden, mener jeg ikke bør afhænge af tilfældige forslag fra energiselskaber. Selskaber, som tjener formuer på at sælge strømmen og som har sans for nemme løsninger. Mon ikke ejere af ejendomme tæt på E45 også kunne være interesserede i store summer penge for opstilling af vindmøller på deres jorder?
Sidst men ikke mindst bør der være fokus på affald fra vindmølleindustrien. Hvordan vil Aarhus kommune sikre, at der ikke skabes en ny miljøkatastrofe, når der i dag ikke findes nogen løsning på, hvordan man kommer af med affaldet/glasfiber fra vindmøller?
Jeg håber meget, at Aarhus kommune vil have modet til at afslå forslaget, og i større grad stille skrappe krav til placering af vindmøller, så natur og mennesker belastes mindst muligt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Charlotte Stjernholm Lauridsen

Indsendt

03/10/2023 13:06

Sagsnummer

HS3376250

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00