Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Der er behov for en uvildig undersøgelse

Efter at have deltaget i dialog-mødet på Skæring Skole tirsdag den 5. september, er jeg nødt til gøre indsigelse mod planerne om at opsætte solceller i området omkring Studstrup og vindmøller ved Vosnæs.
Der er behov for at fremme vedvarende energikilder og reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer, men der mangler en uvildig redegørelse for, hvordan vi løser denne udfordring bedst muligt, samt hvilken påvirkning disse projekter kan have på vores lokal samfund.
Efter dialog-mødet står jeg med et indtryk af, at myndighederne ikke har interesse i at foretage en uvildig evaluering af, i hvor høj grad de konkrete projekterne bidrager til grønne omstilling fremfor alternative placeringer.

Efter mødet er mine hoved bekymringer:
1. Visuel og miljømæssig påvirkning: Opsætning af solceller og vindmøller kan markant ændre områdets naturskønhed og visuelle landskab. Hvad tænker kommunen om placeringen af vindmøllerne i forhold til Naturbeskyttelsesloven og placeringen af solcelle parker inden for Kystnærhedszonen?
2. Manglende lokal indflydelse: På dialog mødet italesætter kommunen, at beboer kan få indflydelse på, hvordan projekterne gennemføres, men adresserer ikke, hvorvidt de bør gennemføres og hvilke kriterier, der skal ligge bag den endelige beslutning. Hvordan forholder lokalpolitikkerne sig til denne proces?
Jeg opfordrer derfor til, der foretages en omfattende uvildig vurdering for at evaluere projekternes samlede indvirkning på området. Resultatet af disse undersøgelser bør kommunikeres åbent på informationsmøder, hvor lokal samfundets bekymringer adresseres af uvildige eksperter, således lokal politikkerne har et gennemarbejdet beslutningsoplæg, før de træffe beslutninger, der har så stor betydning for et helt lokal område.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lene Skyttegaard

Indsendt

03/10/2023 19:11

Sagsnummer

HS2168252

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00