Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Bevar roen på Vosnæs

Jeg er produktdirektør i et tysk firma, hvor vi udvikler apparater til brug for måling af lyd i forskellige sammenhænge, og er stærkt bekymret for placeringen af de tre vindmøller ved det naturskønne Vosnæs, især i forhold til den støj, de vil generere.

Der er mange måder at kvalificere støj på, og selvom støj-rapporter giver indtryk af at være objektive, er de det sjældent. Rapporterne kan give et generelt fingerpeg om, hvordan støjen vil påvirke omgivelserne i forskellige scenarier, men de vil aldrig være i stand til at vise, hvordan hvert enkelt menneske påvirkes. Det kan man først konstatere, når det er for sent.

Det materiale, jeg foreløbigt har kunnet læse, er bekymrende. Især fordi simuleringerne virker underdrevne, og uden overbevisende kvalificering af, hvad støjen reelt kommer til at betyde for beboere og friluftselskende besøgende.

Mit bud vil være, at der vil blive tale om omfattende negativ påvirkning af miljøet til skade for os, der bor i området og for de mange, der kommer og nyder naturen omkring Vosnæs, til lands eller til vands.

Derfor skal der ikke vindmøller op hér.

***

Yderligere vil jeg bemærke, at vi som beboere er underlagt en stor mængde regler i form af strandbeskyttelseslinjer, fredninger og meget andet godt, som vi som samfund har vedtaget for netop at beskytte naturen og bevare dens ”eksisterende tilstand”.
I det lys er det grotesk, at man nu vil placere tre kæmpe vindmøller i vores forhave.

Derfor må jeg på det kraftigste gøre indsigelse mod placeringen af de tre vindmøller ved Vosnæs.

Vi vil bare gerne have fred, ro og smuk natur.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Valter

Indsendt

03/10/2023 20:43

Sagsnummer

HS7831062

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00