Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Solcellepark

Jeg undrer mig over placeringen af solcelleparker i lavtliggende landskab, hvor vi dagligt nyder den smukke natur og udsigten over bugten. Mange indbyggere er netop flyttet til Skødstrup på grund af den omkringliggende natur med skove, flotte marker og udsigten til bugten kombineret med gode muligheder for offentlig transport. Byen er vokset eksplosivt de seneste 9 år, hvor jeg har boet her, og jeg har en stor bekymring for, hvad en placering af solcellepark ved Studstrup vil have af konsekvenser for de mange husejere, der har bygget med udsigten den ved ud over bugten. Her tænker jeg bl.a. på ejendomsværdien og risikoen for, at nogle husejere måske kan få sværere ved at få solgt deres gamle eller nybyggede huse. Det vil byrådet ikke kunne være bekendt, og slet ikke så meget som der ellers er blevet udstykket grunde. Samtidig bliver solcelleparken anlagt MIDT i den zone, som ellers skal friholdes for byggeri pga. indsigt fra Kirken og det vil som sagt betyde meget for alle de mennesker der dagligt går tur på Kirkestien og de som kommer og besøger vores fine område med arkæologiske fund.
Hvis der skal arbejdes videre med denne plan for solcelleparken vil jeg på det kraftigste anbefale en grundig og objektiv vurdering af hvilke konsekvenser det kan have for fx ejendomsværdien på alle husene med udsigt direkte ned over solcelleparken.
Jeg er ellers stor fortaler for grøn energi og vil foreslå, at vi i stedet kigger på den anden side af Skødstrup ind i landet og ellers mellem Studstrup/Skæring/Hjortshøj (venstre side af Grenåvej efter Plantorama).
Tilsvarende vil jeg slå et slag for at genoverveje placering af vindmøllerne ved Vosnæs, hvor de også vil skæmme den ellers smukke udsigt over markerne ud over bugten mod Mols. De må tilsvarende kunne rykkes længere ind i landet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lise Eeg

Indsendt

03/10/2023 21:42

Sagsnummer

HS5945765

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00