Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

3 x 150 meter høje Vindmøller ved Vosnæs

Jeg ønsker at fremsætte mine bekymringer og indsigelse mod opstillingen af de planlagte 3 stk. 150 meter høje vindmøller i området omkring Vosnæs. Mine indsigelser er baseret på flere vigtige faktorer, der bør tages højde for i forbindelse med denne beslutning.
Området omkring Vosnæs er kendt for sine bevaringsværdige landskaber og generelle fredninger. Opstillingen af vindmøllerne vil have en betydelig visuel påvirkning på disse landskaber og kan forringe deres æstetiske værdi og karakter. Det er vigtigt at bevare og beskytte disse landskaber for at sikre deres fortsatte værdi for både lokalbefolkningen og besøgende.
Jeg ønsker også at påpege betydningen af de store fredninger nord og syd for Vosnæs. Disse områder er vigtige levesteder for forskellige dyrearter og bidrager til den lokale biodiversitet. Opstillingen af vindmøllerne kan have en negativ indvirkning på disse fredede områder og deres økosystemer, hvilket kan true den naturlige balance og mangfoldighed af dyreliv.
Jeg ønsker at fremhæve betydningen af biodiversitet og bevarelse af truede dyrearter som dværgflagermus og brunflagermus. Disse arter er kendt for at have levesteder i området omkring Vosnæs, og opstillingen af vindmøllerne kan forstyrre deres naturlige levesteder og flyveruter. Det er vigtigt at tage hensyn til disse dyrearters behov og sikre deres overlevelse og trivsel.
Området omkring Vosnæs har også en rig kulturarv, der bør bevares og respekteres. Opstillingen af vindmøllerne kan have en negativ indvirkning på det visuelle landskab og æstetikken i området, hvilket kan påvirke den historiske og kulturelle værdi af stedet. Det er vigtigt at tage hensyn til kulturarven og sikre dens bevarelse for kommende generationer.
Jeg ønsker at påpege bekymringer vedrørende højden af de planlagte vindmøller samt potentielle støjgener, lysreflektioner og lanterner. Disse faktorer kan have en negativ indvirkning på det omkringliggende miljø og påvirkning af nærliggende boliger og beboere. Det er vigtigt at gennemføre en grundig undersøgelse af disse potentielle påvirkninger og tage hensyn til dem i beslutningsprocessen.
Jeg ønsker at påpege, at opstillingen af vindmøllerne er i modstrid med Aarhus Kommunes Naturkvalitetsplan 2013-2030. Planen har til formål at bevare og beskytte naturen og landskabet i kommunen og bør derfor være retningsgivende i denne beslutningsproces. Det er vigtigt at overholde de fastsatte retningslinjer og sikre, at beslutninger er i overensstemmelse med kommunens overordnede mål for naturbeskyttelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Joan Jacobsen

Indsendt

03/10/2023 22:30

Sagsnummer

HS5438375

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00