Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Indsigelse mod opstilling af vindmøller ved Vosnæs

Jeg ønsker at fremsætte følgende høringssvar mod det foreslåede projekt om opstilling af tre 150 meter høje vindmøller på Vosnæs. Projektet vil påvirke flere væsentlige aspekter af vores lokalsamfund og naturmiljø negativt.
Jeg har særligt bekymringer omkring påvirkningen af det bevaringsværdige landskab som omgiver Vosnæs. Landskabet har en høj æstetisk og kulturhistorisk værdi. Opstillingen af store vindmøller vil markant ændre det visuelle udtryk og karakteren af dette område.
Vindmøllerne kan påvirke de naturlige levesteder og trækruter for fugle og andre dyrearter. Dette kan resultere i en negativ påvirkning af det lokale økosystem og den biologiske mangfoldighed.
Vosnæs huser en værdifuld bestand af dværgflagermus og brunflagermus, som er beskyttet i henhold til national lovgivning. Vindmøllerne kan udgøre en alvorlig trussel mod disse dyrearters levesteder og forstyrre deres naturlige adfærd.
De foreslåede 150 meter høje vindmøller er betydeligt højere end de omkringliggende strukturer og landskaber. Denne højde kan resultere i visuel forstyrrelse og ændre den oplevelse, folk har, når de besøger området og de nærliggende områder.
Projektet synes at være i strid med Aarhus Kommunes Naturkvalitetsplan, som sigter mod at beskytte og bevare værdifulde natur- og kulturområder.
Samlet set bør projektets påvirkninger på landskabet, biodiversitet, kulturarv, visuelle aspekter, tages i betragtning, før der træffes en endelig beslutning om opstillingen af vindmøllerne på Vosnæs. Jeg opfordrer til en grundig og omhyggelig vurdering af de negative konsekvenser, dette projekt kan have, og til at overveje alternative løsninger.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Tapdrup

Indsendt

03/10/2023 23:24

Sagsnummer

HS9131368

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00