Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Nej til 3 stk. vindmøller ved Vosnæs

Nej til 3 stk. vindmøller ved Vosnæs

Vindmøller skal langt væk fra kystnære og naturskønne områder.

Vi har valgt at bo i et helt fantastisk dejligt område ved Kalø Vig med masser af natur og dyreliv og med frit udsyn til Kalø Vig, strand, marker, skov ved Vosnæs og Mols

Der er mange mennesker som anvender området til rekreative formål. Sejlads, fiskeri, krabbefangst, solbadning, vinterbadning, hundeluftning, jagt, vandreture, kigge på dyr og mange andre muligheder.

Vi er meget bekymrede for støj fra vindmøllerne, som ikke vil opleves som en naturlig lyd, men en mekanisk lyd. Og bekymring for om den støj vil forstyrre dels vores ophold inde og ude, måske nat og dag og dels hvordan dyrelivet og de rekreative muligheder vil påvirkes.

Samtidig bor vi i landzone, hvor der ikke findes lygtepæle eller andre eksterne lyskilder, så der er naturligt mørkt udenfor, når det er mørkt, og vi kan være bekymrede for at enerverende lysglimt fra møllevingerne vil opleves voldsomt.

Vi bor i område som i forvejen er blevet fredet bl.a. af hensyn til natur og miljø. Området er desuden underlagt lovgivning som strandbeskyttelse, landzonehensyn og kræver at vi selv tager en masse hensyn for at overholde disse lovgivninger. Det synes vi også de kommunale beslutninger skal.

Udvikling af plan for vedvarende energi er en nødvendighed, men der skal tænkes stort og ikke simpelt som i dette enkelte projekt, hvor det kun er en enkelt lodsejer der får økonomisk vinding…..måske!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lisbeth Sander Frid

Indsendt

03/10/2023 23:25

Sagsnummer

HS3278363

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00