Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Modstand mod vindmøller

Til Århus Kommune

Herunder anfører jeg et par af de mange alvorlige problemer vedrørende Århus Kommunes planer om at opføre kæmpevindmøller ved Vosnæs.


For det første mener jeg ikke at man i tilstrækkelig grad har undersøgt lovmæssigheden af at opføre vindmøller ved Vosnæs, idet der reelt kan være tale om at borgere i nærheden af projektet kan miste deres hævdvundne ret til at færdes langs Vosnæs pynt og ad stien i skovstykket og langs markerne ved Vosnæsgaard. Hvordan vil Århus Kommune sikre at borgere ikke mister denne ret? Og hvis denne ret ikke vil sikres, hvor finder Århus Kommune i så fald hjemmel til den beslutning?

For det andet er selve beslutningsprocessen kritisabel, idet Århus Kommune ikke har givet et tilstrækkeligt oplyst grundlag for projektet inden borgermødet, og adgangen til mødet
Der er søgt aktindsigt i beslutningsprocessen den 30. august 2023, og da man fra Århus Kommune fortsat ikke har svaret på denne, bør projektet sendes i fornyet høring. Desuden bør Århus Kommune åbent fremlægge de beregninger som NRGI har lavet, idet flere borgere påpeger mangler og deciderede fejl. Eksempelvis er det uklart hvorfor vindmøller ved Vosnæs skulle kunne producere mere strøm end vindmøller placeret andre steder, ligesom det er tydeligt at grundlaget for beregningerne er fejlbehæftede i flere tilfælde. I nærheden af projektet er de fleste huse opført i træ og IKKE mursten, hvorfor støjgrænserne overskrides. Der er desuden væsentligt flere helårsboliger i området end NRGIs beregninger forudsætter (og beboelser på den anden side er kommunegrænsen er ikke medtaget!). Jeg mener ikke at man i god tro kan lade NRGIs beregninger ligge til grund for en oplyst og seriøs beslutningsproces.

Vi borgere ser intet belæg for projektets påståede evne til at levere de lovede ekstra fordele i form af forøget energiproduktion. Projektet kan lige så vel henlægges til mindre naturskønne omgivelser, eksempelvis i nærheden af motorvej eller industrikvarter.
Jeg opfordrer Århus Kommune til at revurdere dette projekt nøje og undersøge alternative løsninger, der kan opfylde vores energibehov uden at ofre vores kulturarv og livskvalitet. Jeg anmoder om at hensynet til det unikke herregårdslandskab og vores demokratiske principper prioriteres i beslutningsprocessen.

Med venlig hilsen
Nina Juel Nordentoft
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nina Juel Nordentoft

Indsendt

03/10/2023 23:29

Sagsnummer

HS3682434

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00