Gå til hovedindhold
Denne begivenhed er afholdt

Kom med på vindmølletur

Hvor meget larmer de? Hvad med skyggegener? Hvordan er det at bo tæt på dem? Det kan være svært at forestille sig, hvad det vil sige at bo tæt på en eller flere vindmøller. Kom med på bustur ud til to vindmølleparker og oplev det med egne øjne og ører.

NRGi Renewables har ansøgt om at etablere tre 150 meter høje vindmøller ved Vosnæs på et område, der er udpeget til vindmøller i Aarhus Kommunes planer for Vedvarende energi. 

Vindmølleprojektet er under afklaring for, om det overhovedet er muligt at etablere vindmøller ved Vosnæs, og derfor er projektet hverken godkendt, vedtaget eller besluttet endnu. 

For at du som nabo eller interesseret borger kan opleve store vindmøller tæt på, og danne dig et indtryk af et eventuelt naboskab til vindmøller, inviterer Aarhus Kommune og NRGi på bustur ud til to vindmølleparker.

I vil undervejs: 

- Se og høre, hvad bl.a. støj, skygge og afstand til møllerne betyder. 
- Høre oplæg fra NRGi og stille spørgsmål.   
- Møde borger(e), der i dag bor tæt op ad vindmøller, og høre om deres oplevelse. 
- Få mulighed for at udtrykke jeres bekymringer og behov overfor Aarhus Kommune.

Praktisk information

Turen går først til Handest Hede parken, der består af seks Vestas V126-3,6MW vindmøller. Navhøjden er 87 meter, og totalhøjden 150 meter. 

Dernæst går turen til Brorstrupparken, der består af fem Siemens S120-3,6MW vindmøller. Navhøjden er her 89,5 meter, og totalhøjden ligeledes 150 meter. 

Undervejs vil der blive serveret sandwich og drikkevarer. Bussen forventes at være retur kl. ca. 17.00.

Tilmelding foregår her på siden og skal ske senest 16. oktober kl. 10. Der er i alt 70 pladser. Bliver der udsolgt, opretter vi endnu en tur kort tid efter. 
Tid: søndag 29. oktober, kl. 12-17
Mødested: Vosnæsvej 20, 8541 Skødstrup. 
Deltagere: Som værter på turen vil Aarhus Kommune stille med borgerinddrager og planlæggere og NRGi stiller med to repræsentanter.  

Der vil ikke være politisk deltagelse, da arrangementet udelukkende handler om at give deltagerne en oplevelse af at bo og være tæt på vindmøller. Arrangementet er en del af undersøgelsesfasen, hvor vi afdækker faglige aspekter for, om det er muligt at lave en lokalplan for vindmøller ved Vosnæs. 

Begivenheden

Dato
Søndag d. 29. oktober 2023
Tid
12:00 - 17:00
Lokation
Mødested: Vosnæsvej 20
Adresse
Vosnæsvej 20, 8541 Skødstrup
Tilmeldingsfrist
Mandag d. 16. oktober 2023
Mødet er afholdt

Kontakt

Medborgerskab
Teknik og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand

plan-borgerinddragelse@mtm.aarhus.dk