Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1185 - Udvidelse af plejehjemmet Kløvervangen i Skødstrup

På vegne af grundejerforeningen på Tronkærgårdsvej nr. 79-95 samt 252-348 (Lokalplan841) indgives hermed høringssvar

På vegne af grundejerforeningen på Tronkærgårdsvej nr. 79-95 samt 252-348 (Lokalplan841) indgives hermed høringssvar til det udarbejdede forslag til lokalplan 1185 – Udvidelse af plejehjemmet Kløvervangen.

Kommentarerne er udarbejdet på baggrund af forhåndsdialogen med forvaltningen i Aarhus Kommune samt det udarbejdede forslag til lokalplan 1185.

Indgangsvinkel:
Det er indledningsvist meget vigtigt for os at sige, at vi ikke er imod udvidelsen af plejehjemmet, da vi er enige i, at Skødstrup og Aarhus Kommune har behov for flere plejehjemsboliger. Vi er dog imod størrelsen og placeringen af det nuværende forslag, som medfører en nødvendighed af at fravige rammerne i kommuneplanen og lokalplan, herunder at øge rammerne for bebyggelsesprocenten fra 45% til 60% for at kunne lave det foreslåede byggeri! Man kan have den betragtning at Kløvervangen allerede er udbygget med en bebyggelsesprocent på 45 ift. balancen mellem brugbare udearealer og bygningsmasse.
Vi er således meget kritiske overfor, om det samlede behov i Skødstrup skal løses på dette sted midt i et boligområde, når det kræver et så massivt byggeri, som kun kan realiseres ved en ændring af kommuneplanens rammer og ved at placere og udforme det uden hensyntagen til nærområdet og på en måde som efter vores vurdering har en negativ effekt på naboarealerne.
Det er ikke en rimelig afvejning for borgerne at et byggeri af denne karakter kun kan realiseres ved at placere det på en måde, så alle konsekvenserne eksporteres over på naboarealerne.
Placeringen af bygningerne går imod kommunens intentioner med LP841 om friarealer, udsyn og åbenhed og omfanget af byggeriet sprænger skalaen i området. Mange andre steder i kommunen sikrer kommunen, at udviklere ikke overudnytter grunde i områder, der ikke kan bære det. Det har været et tema i debatten om byudvikling i Aarhus midtby, men gælder dette ikke for oplandskommunerne?
Vi har fra starten af processen forsøgt at have en konstruktiv dialog med Kommunen om dette, så projektet kunne tage udgangspunkt i et omfang, der ville bidrage positivt til området, og vi har – syntes vi selv – forsøgt at komme med konstruktive forbedringsforslag til projektet (se nedenfor og vedhæftede), men Kommunen/forvaltningen (!) har valgt at overhøre os i den indledende proces og ligeledes ikke ønsket at lade vores input og kommentarer være del af det beslutningsgrundlag som blev medsendt til magistratens og byrådets behandling af lokalplanforslaget. Dette har vi gjort opmærksom på i løbet af hele processen, og også medierne har fanget dette forhold (se også artikel fra Lokalavisen (vedhæftet som bilag 1C)).
Først efter en direkte dialog med en række politikere fra byrådet omkring dette, lykkedes det os at få projektet på dagsorden i Teknisk Udvalg mandag d. 20/11-2023, om end projektet var kørt i stilling til ”bare” at skulle køre igennem Forvaltningen.

Vores høringssvar går på to overordnede temaer hhv.:
1) mod forhåndsdialogen og den politiske proces, hvor forvaltningen har været modvillige til at medtage og behandle vores kommentarer og input tidligere i forløbet eller i øvrigt at behandle dem i forløbet. Det synes vi strider mod de demokratiske principper.
2) Projektets udgangspunkt og udformning – en alt for stor bygning i forhold til den ønskede lokation. Det strider mod både lokalplanforslagets egen målsætning om ”at passe ind i området” samt mod de omkringliggende udstykninger.

Vi håber, at I vil tage vores høringssvar til efterretning og behandling til indarbejdelse i den endelige lokalplan sammen med de konstruktive forslag, vi har haft, til forbedring af projektet til gavn for hele områdets beboere.
De to overordnede temaer er uddybet nedenfor i hhv. afsnit 1 og 2, og afsluttes hver især med grundejerforeningens ønsker til tiltag ift. lokalplanforslaget.

På vegne af grundejerforeningen i lokalplan 841
Hustandende i Tronkærgårdsvej 79-95 samt 252-348

Repræsenteret ved
Formand for grundejerforeningen Lars Zinck (260), Anders Poulsen (338) og Jesper Back (346)

HØRINGSSVAR SAMT BILAG 1B, 1C samt 2A og 2B vedlagt
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jesper Back

Indsendt

21/11/2023 22:11

Sagsnummer

HS4599178

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H712

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00