Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1185 - Udvidelse af plejehjemmet Kløvervangen i Skødstrup

Høringsvar til udvidelse af plejehjem

Jeg kan se at planen for den kommende tilbygning til det lokale plejehjem strider imod en lang række bestemmelser i den gældende lokalplan for området.
Vi har selv for år tilbage bygget vores eget hus på Tronkærgårdsvej og i den proces var vi pålagt at overholde de regler der nu engang var nedskrevet i lokalplanen. Ydermere følte vi da også en forpligtelse til det, da vi jo gerne ville være med til at værne om områdets kvaliteter i form af det kuperede landskab og de store åbne grønne områder. Derfor vil det i den grad også være en krænkelse af i min retsfølelse, hvis planen for den kommende udvidelse får lov at blive ført ud i livet. Jeg har meget svært ved at se, hvordan man vil kunne retfærdiggøre dispensationer af den art, i et område hvor alle andre har været pålagt at overholde lokalplanens bestemmelser.
Det var det sure opstød og så er der alt det praktisk problematiske.
Et så relativt højt byggeri med en nordside der vender imod Tronkærgårdsvej, vil kaste lange skygger ind på ovnenævntes fællesområder. Det må alt andet lige få betydning for beplantningen og dyrelivet i det berørte område. Der står i forvejen en række høje træer inde på Tronkærgårdsvejs fællesarealer tæt på skel, og jeg ser ikke for mig at de kan blive stående hvis det planlagte byggeri får lov at blive opført.
For os der bor lige overfor plejehjemmet kan jeg heller ikke andet end forestille mig at vi for problemer bestemmelserne om privatlivets fred. Beboere på plejehjemmet vil kunne kigge lige ind i vores stue og vi vil især kunne kigge lige ind til dem. Jeg tænker det meget uværdigt for en ældre, hvis jeg fra første række kan se ham eller hende få skiftet en ble eller det der er værre.
Et byggeri af den størrelse og med den beliggenhed i forhold til skel vil helt sikkert også lysforurene markant mere end vi oplever nu. De planlage store glaspartier på bygningen vil kaste meget lys ud i området hvilket vil påvirke de omkringliggende huse, når det bliver mørkt.

Jeg kan kun håbe på at der bliver lyttet til os der bor i området og som vil blive påvirket af det planlagte byggeri. Ovenstående skal ikke læses som en indsigelse uden forståelse for at der er behov for flere plejehjemspladser. Men jeg synes at man skylder at tage mere hensyn til os der bor her og håber at skulle blive boende her fremadrettet også.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Kabell

Indsendt

22/11/2023 18:23

Sagsnummer

HS9070539

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H712

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00