Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Omdannelse af City Vest til et mindre butikscenter og boliger

Flyt Bazar Vest til den nederste del af City Vest og riv den øverste del ned

Den nederste del af City Vest har Lidel, apoteket, PureGym, Matas, “Den Syriske Skrædder” og lægegangen. Den øverste del har “normal” og to optikere. Og de to optikere og “normal” vil nok ikke “overleve”, når der ikke længere kommer kunder forbi hele tiden, som før.
Den nederste del af City Vest har tre steder, der har været restaurant før. Det er væsentligt, da det betyder at der er køkken med udsugning, fliser og afløb i gulvet, således at det er nemt og billigt at indrette restaurant igen. Der er også to steder, der før solgte ferskvarer: en slagter og en fiskehandel. Det betyder igen, fliser og afløb i gulvet. Andre butikker har ikke de samme krav til indretning, og mange butikker i bazaren har noget kulisse præg, og vil være lette at flytte.
Den sydlige ende af gangbroen over Gudrunsvej er understøttet af sin egen betonbjælke med søjler, således at den kan bevares hvis bygningen rives ned.
Hvis bazaren skal flytte, er det naturligvis op til indehaverne af butikkerne i bazaren. Og der må derfor være klarhed over ejerforhold over den nye bazar, med garantier om, hvad lejen vil være fremover, samt garantier for at bygningen ikke vil blive revet ned på et senere tidspunkt. Lejen i den nye bazar kan være minimal, da centeret i sin foregående form har vist sig ikke at være rentabel, og derfor at bygningen som sådan uden værdi, da den ellers skulle rives ned. Det er derfor som sådan både økonomisk og økologisk bæredygtigt at genbruge bygningen.
Hvis Bazar Vest flytter til den nederste del af City Vest, vil det betyde, at der vil blive noget længere til “blokkene”, hvor mange af udenlansk afstamning bor. Men på den anden side, vil der være langt bedre eksponering ud til Silkeborgvej, med skilte mm.. En dagligvarebutik som Lidl, samt apoteket, vil betyde, at mange fra nærområdet vil have deres gang i bazaren, med tilhørende ekstra handel og social interaktion.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Morten Telling Nielsen

Indsendt

18/10/2023 15:46

Sagsnummer

HS2497303

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H730

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00