Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Omdannelse af City Vest til et mindre butikscenter og boliger

Indsigelse imod nedrivning af/omdannelse af City Vest til boliger

Indsigelse imod nedrivning af/omdannelse af City Vest til boliger

Inden byrådet helt eller delvist giver City-Vest dødsstødet som butikscenter, vil jeg gerne opfordre byrådet til at gøre sit hjemmearbejde og få undersøgt grundigt af uvildige sagkyndige, hvor mange butikker, dagligvarebutikker og specialforretninger, som der er markedsgrundlag for i City-Vest. Dette må være det afgørende for City-Vests fremtid og ikke City-Vests ejers (A. Enggaards) ønske om profit ved at omdanne til/opføre og udleje boliger.

Jeg har siden midt i 80érne ofte handlet i City-Vest. I årene forud for salget af City-Vest til A. Enggaard ved årsskiftet 22/23 fortalte personalet i mange af butikkerne i City-Vest, at de var nødt til at fraflytte deres butikslejemål, fordi de ikke kunne få forlænget deres butikslejemål med centeret, fordi ejerne af centeret ønskede centeret ryddet for butikslejemål med henblik på renovation eller salg af centeret. Denne forklaring gav de ansatte i skobutikken, hos boghandleren, hos isenkræmmeren m.fl. på, at de fraflyttede. (Tidligere har butiksansatte i forretningerne fortalt, at de fraflyttede, fordi huslejen var for høj og f.eks. højere end i Storcenter Nord).

Det har således forud for salget til A. Enggaard ved årsskiftet 22/23 været planlagt fra Centerets side at få ryddet centeret for butikslejemål med henblik på renovering eller salg af centeret. Dette er der ikke noget odiøst i, men man kan ikke undgå at få den tanke, om centerets ejere (såvel tidligere som nuværende) også har ønsket at få City-Vest ryddet for butikslejemål for at kunne overbevise kommunen om, at det ikke kan løbe rundt med butikker i City-Vest, fordi ejerne af City-Vest hellere vil/der er flere penge i udlejning til boliger.

City Vest bør bevares, af arkitektoniske og kulturhistoriske grunde som Gellerups vartegn, samt af hensyn til klima og bæredygtighed. Hertil kommer, at City-Vest som butikscenter har en central og let tilgængelig placering ved Silkeborgvej og Ringvejen, samt for busser og den fremtidige letbane og med gode p-forhold. For beboerne i Brabrand vil nedlæggelsen af specialforretningerne i City-Vest betyde kørsel til Tilst, Viby-Centeret eller Storcenter Nord, for at kunne handle i specialforretninger.

Inden byrådet helt eller delvist giver City-Vest dødsstødet som butikscenter, vil jeg derfor gerne opfordre byrådet til at gøre sit hjemmearbejde og få undersøgt grundigt af uvildige sagkyndige, hvor mange butikker, dagligvarebutikker og specialforretninger, som der er markedsgrundlag for i City-Vest. Dette må være det afgørende for City-Vests fremtid og ikke City-Vests ejers (A. Enggaards) ønske om profit ved at omdanne til/opføre og udleje boliger.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Susanne Madsen

Indsendt

07/11/2023 18:12

Sagsnummer

HS7651637

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H730

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00