Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1174 - Område til blandet bolig og erhverv ved Gammel Østergårdsvej, Holmskovtoften og Holmskovvej i Malling

Høringssvar til lokalplan 1174 – optimisme men samtidig bekymring

Først og fremmest skal der lyde en ros for et arkitektonisk udtryk, der uden tvivl vil gøre et positivt bidrag til byen. Med udførelsen af den nye lokalplan vil der utvivlsomt komme nyt liv til denne del af Malling. Dette tiltag bydes i høj grad velkomment, men der er en række forhold, der skaber bekymring og som bør medtages i den endelige lokalplan.

Bebyggelsesprocent - delområde IV
I lokalplanens delområde IV er der lagt op til bebyggelse af parceller på grunde i størrelser 350 – 500 m2, herunder at bebyggelsesprocenten for hver enkelt grund må ikke overstige 50, og det bebyggede areal må ikke overstige 30 % af den enkelte grunds areal. Der anmodes om, at disse bebyggelsesprocenter reduceres henset til de relativivt små udstykningsarealer og tætheden på disse parceller.

Højde på bebyggelse - delområde IV
Den forslåede maksimale højde på 8,5 meter vil være til stor gene for eksisterende parceller på Gammel Østergaardsvej, særligt hvis der bygges huse med fladt tag. Det vil være til stor gene for privatheden blandt eksisterende huse. Det skal derfor på det kræftigste anbefales at denne højde reduceres til 5 meter.

Bebyggelsens afstand til skel - delområde IV
Henset til bebyggelsens tæthed grænsende op mod eksisterende bebyggelse på Gammel Østergaardsvej vil en afstand til skel på 2,5 meter være til stor gene for de ekstisterende byggerier, herunder vil byggeprocessen foretage gener overfor eksisterende bebyggelser. Der forslås derfor at denne afstand skal forøges til 5 meter for de skel som går mod eksisterende matrikler mod Gammel Østergardsvej.

Beplantning af Jordvold - delområde IV
Som led i helhedsplan for området, og med henblik på at reducere gener for eksisterende beboere samt understøtte biodiversitet, bør der som led i vedtagelse af lokalplanen indføres krav om en ensartet beplantning af jordvolden der ligger mellem delområde IV og eksisternede matrikler på Gammel Østergaardsvej.
Det vil desuden være en stor gene for eksisterende beboere på Gammel Østergaardsvej såfremt den eksisterende jordvold fjernes. Der anmodes derfor om at denne mulighed fjernes i §7, stk. 2.
Såfremt dette mod forventning ikke kan efterkommes, bør der inføjes en bestemmelse om, at såfremt jordvolden reduceres skal der ske beplantning med opvoksede planter til at imødekomme denne gene.

Trafikale forhold på Gammel Østergaardsvej
For flere beboere i denne del af Malling vil det betyde en betydelig forøgelse af trafikken på Gammel Østergaardsvej når beboerne skal klare køremål i Malling by. Af hensyn til sikkerhed og gene for beboere bør der foretages hastighedsreducerende foranstaltninger på vejen.
Det er vigtigt for sikkerheden i Malling, der inden for de seneste 6 måneder har haft flere påkørselstilfælde. Byens udvikling og sikkerhedsmæssige forhold har ikke fulgt med befolkningstilvæksten, og der er en stor risiko for vores børn.

Plan for institutioner
Nuværende kapacitet i Mallings dagsinstitutioner kan ikke rumme det stigende antal tilflyttere. Der bør som en del af godkendelsen af lokalplanen være en helhedsplan for at sikre bæredygtige pasningsforhold for vores små børn. Det anbefales derfor, at der som led i lokalplanen indlægges mulighed for at der i delområde I, II eller IV kan opføres integreret dagsinstitution.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Benjamin Ditlevsen

Indsendt

12/12/2023 21:08

Sagsnummer

HS1430077

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H737

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00