Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1174 - Område til blandet bolig og erhverv ved Gammel Østergårdsvej, Holmskovtoften og Holmskovvej i Malling

Lokalplan 1174 - Kornbyen Malling

Man vil udlægge et stort område i Malling til nye boliger med ret mange nye beboer.
Der er i planen ikke nævnt noget om infrastrukturen i byen, og hvordan til og frakørslen skal være til det nye område. Man behøver ikke den store lommeregner for at regne ud, at dette vil medfører en væsentlig forøgelse af trafikken gennem Malling, både på Gammel Østergårdsvej og på Bredgade, da det er de 2 veje der vil være en naturlig vej til og fra indkøb og institutioner. Bredgade er i forvejen rigelig belastet og Gammel Østergårdsvej er slet ikke bygget til den forøget trafik der vil komme på vejen.

Efter at have set de fremlagte planer igennem, så er der planer om at bygge i 4 etagers højde. Dette er væsentlig højere end det byggeri der allerede er i byen, hvor 2 etager er det højeste, hvilket man bør holde sig til. Det vil også begrænse antallet af boliger og nye indbyggere i byen. Ved at bygge højere end 2 etager, så vil det give væsentlige indkigs gener for de boliger som bliver tættest på nybyggeriet, hvilket der burde tages et hensyn til.
Der er tidligere indsendt billeder der viser, hvilke gener et højt byggeri vil give for de omlæggende boliger til Kornbyen.
Siloen bør enten rives ned eller males op, men ikke bruges til erhverv eller andet formål.

Taget i betragtning af, af det nyanlagte boligområde Dampmøllen, endnu ikke er fuldt udlejet, så bør man enten begrænse byggeriet i Kornbyen eller helt undlade at bygge der, og i stedet for udlægge området til grønt og rekreativt område.

Fællesrådet for Beder/Malling har tidligere udtalt sig om byggeriet, men man bør have in´mente, at Fællesrådets medlemmer hovedsagelig er bosat i Beder og ikke i Malling, og deres holdning derfor ikke bør vægte som udtryk for områdets generelle holdning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Flemming Nielsen

Indsendt

19/12/2023 16:34

Sagsnummer

HS5030950

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H737

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00