Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1174 - Område til blandet bolig og erhverv ved Gammel Østergårdsvej, Holmskovtoften og Holmskovvej i Malling

Problematiske punkter og en fremtidig sikker skolevej

Dette høringssvar er afgivet med særligt fokus på erhvervsgrundene med matrikelnumrene 2al og 12ae, Malling By, Malling beliggende Holmskovtoften 9 og Holmskovtoften 5. Disse matrikler grænser op til vores matrikel 2ac, Malling By, Malling beliggende Gammel Østergårdsvej 38.

Som berørt af lokalplanen giver forslaget anledning til overvejelser vedrørende følgende punkter:

1. Trafikale udfordringer og børns sikkerhed i trafikken
2. Forurening - Asbest i luften?
3. Indbliksgener fra delområde IV
4. Afstand til skel eller mangel på samme
5. Jordvold som afskærmning
6. Siloen - det nyligt udnævnte “vartegn”

Ad 1. Trafikale udfordringer og børns sikkerhed i trafikken

Gammel Østergårdsvej, som er en villavej, hvor der på de fleste adresser bor familier med små børn, er i forvejen relativt stærkt trafikeret, og det opleves, at trafikanterne har svært ved at overholde fartbegrænsningen på vejen. Da der i medfør af lokalplanen gives tilladelse til opførelse af en lang række beboelsesenheder, vil dette betyde, at antallet af beboere i området vil stige kraftigt. Det må formodes, at en stor del af de nye beboere vil benytte muligheden for at anvende Gammel Østergårdsvej som en til- og frakørselsvej til det nye beboelsesområde. Dette vil betyde en stigende trafikmængde til gene og fare for beboerne langs Gammel Østergårdsvej.

Herudover kan det allerede nu konstateres, at der er en del tung trafik ad Gammel Østergårdsvej, primært begrundet i, at trælasthandlen XL Byg er beliggende overfor det påtænkt opførte boligområde. De gener og farer, den stigende trafikmængde og den tunge trafik medfører for villavejen Gammel Østergårdsvej kunne med et snuptag elimineres, hvis man afskar forbindelsen mellem Holmskovtoften og Gammel Østergårdsvej. Dette vil ikke give væsentlige gener, da der er andre muligheder for at komme ud af området via henholdsvis Gammel Østergårdsvej og Holmskovtoften.

Hvis adskillelsen blev lavet således, at den ikke afskærer gående og cyklende fra passage ville Gammel Østergårdsvej blive en langt mere sikker skolevej for de børn, der kommer fra området omkring Engkærgårds Allé, det nye område, lokalplansforslaget omhandler, Gammel Østergårdsvej, Nyvej og Smedegårds Allé.

I samme forbindelse bør den maksimalt tilladte hastighed på Gammel Østergårdsvej skiltes lokalt ned til 40 km/t, således som også er tilfældet andre steder i byen.

Når vi er i gang med trafikken bemærkes det, at den uheldige udformning ved udkørslen ved Holmskovvej til Oddervej aktuelt resulterer i store trafikale gener og farer, som desværre i adskillige tilfælde er aktualiseret i uheld. En anden udformning af forbindelsen mellem de to veje burde overvejes.

Ad 2. Forurening - Asbest i luften?

Henset til tidspunktet for bygningerne, der skal rives ned, alder, bør bygherre tage højde for at de eksisterende bygninger formentlig indeholder asbest og andre skadelige stoffer.

Ad 3. Indbliksgener fra delområde IV
Den forslåede maksimale højde på 8,5 meter vil være til stor gene for eksisterende parceller på Gammel Østergårdsvej, især hvis der bygges huse i to fulde etager med fladt tag, således at beboere på øverste etage vil have direkte indblik til vores bolig på meget kort afstand. Det skal derfor på det kraftigste anbefales at denne højde reduceres markant.

Ad 4. Afstand til skel eller mangel på samme
Henset til bebyggelsens placering tæt på eksisterende bebyggelse på Gammel Østergaardsvej vil en afstand til skel på 2,5 meter være til stor gene for beboere på Gammel Østergårdsvej. Mindsteafstanden til skel i delområde IV bør derfor øges.

Ad 5. Jordvold som afskærmning
Den eksisterende jordvold, der grænser op til ejendommene på Gammel Østergårdsvej bør bibeholdes, og muligheden i lokalplanens § 7, stk. 2 bør fjernes, således at eksisterende beboere ikke generes unødigt. Såfremt der gives mulighed for at fjerne eller reducere jordvolden, bør der beplantes med hurtigtvoksende beplantning.

Ad 6. Siloen - det nyligt udnævnte “vartegn”
Når der ændres markant på området er det en oplagt mulighed for at rive siloen ned, og Miljø og Tekniks argument om, at siloen er kulturarv kan ikke genkendes. Siloen er ikke mere signatur for området end de bygninger, der rives ned. Den er enormt slidt og uskøn at kigge på - både for de eksisterende beboere, men også for de beboere, der flytter ind i området. Bibeholdelse af siloen kunne ses som et udtryk for et ønske om at tilgodese ejernes mulighed for at indkassere lejeindtægt. Måtte lokalplanen munde ud i, at siloen bibeholdes, bør siloens ydre renoveres/forskønnes, så den fremstår tidssvarende.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Isaksen

Indsendt

21/12/2023 12:58

Sagsnummer

HS0430860

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H737

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00