Gå til hovedindhold

Beboerlicens i Århus C

Antal støtter: 6 af 1500
Navn
Anne Grethe Borghelt
Email
annegrethe.borghelt@icloud.com
Forslaget

Århus kommune har vedtaget at beboere I Århus C fra 1.januar 2024 skal betale 2.500,- kr. I parkeringslicens pr. år Ift idag 500,- kr. Det er et vildspor, og fuldstændig urimeligt. Dertil kommer, at selv om licensen er hævet med 500% så er man IKKE sikret en plads – What????

Jeg foreslår, at man een gang for alle ta'r konsekvensen og lukker af for biltrafik I Århus C. Kommunen skal i samarbejde med nødvendige og relevante myndigheder søge om tilladelse til at lukke Aarhus C af for personbiler permanent (zone midt - Mejlgade, Graven, Skolegade, Studsgade, Paradisgade, alt indenfor Ringgaden, Nørre, Søndre og Vester allé). Hvis dette vil kræve en lovændring, skal kommunen arbejde for at sikre denne. Det kunne have været gjort I forlængelse af festugen, hvor der I forvejen var/er spærret af for biler I nogle af de små gader. 

Beboer og vareaflevering skal selvfølgelig stadig kunne komme ind, de skal så have en vignet, som den vi kender ift miljøzoner I DE. Den skal være forsynet med en stregkode, som bliver scannet, når man køre indenfor zone midt, og dermed er det KUN de biler med lovlig vignet, der har lov tll at køre ind I zone midt. Hvis andre biler (uden vignet) kører ind I zone midt, skal det udløse en afgift. Det gælder også erhvervskørsel.
 

Bemærkninger

Min begrundelse er, at forhøjelse af licensen er helt ude af kontekst i forhold til, at få færre biler i Århus C, der bor borgere i Århus C, som pendler til og fra arbejde i både Vejle, Esbjerg, Billund, Holstebro og Ålborg, hvor den kollektive trafik ikke kører helt som man måtte ønske - for slet ikke at være eksisterende. Forslaget vil bidrage til nedsættelse af miljø belastningen, og bidrage til mere sikkerhed for de borgere, som handler i midtbyen.

Århus kommune skal i samme omgang sørge for, at der er GRATIS parkering I nærheden af zone midt, og flere hurtig busser evt. BRT-busser, der f.eks. kører til Banegården hvert 15.minut eller oftere.

Så er der dem, der siger at dette forslag vil medføre “butiksdød” på Strøget og deromkring – NEJ, for det er allerede ved at ske pga parkeringsafgifterne og de mange forskellige løsninger der findes.  

Afstemning start
Afstemning afslutningsdato