Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ny organisering af Administrative Fællesskaber

Pas på opgaveglidning, der står i vejen for pædagogisk udvikling

I Skole og Forældre Aarhus ønsker vi at indgive høringssvar ang. de nye besparelser på de administrative fællesskaber, fordi vi gennem de seneste fire år har oplevet, at organiseringen i administrative fællesskaber har udfordret vores skoleledelser og forringet kvaliteterne af den service som også børn og forældre på skolerne er så afhængige af.

Vi ser derfor med stor bekymring på, hvad en yderligere centralisering vil betyde for børn og forældre og ikke mindst for vores skoleledelsers arbejdsvilkår. Som forældre i skolebestyrelser har vi siden 2019 været vidne til en høj grad af opgaveglidning, hvor opgaver der tidligere hørte til på den administrative leders bord, er landet hos skoleledelsen. Den udvikling skal bremses, så skoleledelserne kan fokusere deres ressourcer på pædagogisk udvikling af deres skoler. Med den kommende frisættelse af skolerne og det nye kvalitetsprogram for folkeskolen bliver det afgørende vigtigt, at skoleledelserne kan dedikere deres tid og overskud til strategisk og pædagogisk ledelse fremfor til administrative driftsopgaver.

Som forældre oplever vi også, at besparelserne på administration har betydning for vores muligheder for at få hjælp på skolen. Det gælder fx, når en chromebook skal repareres, når der er problemer med betaling af skolemad eller når taxaen er forsinket eller vores børn mangler et plaster. Vores administrative medarbejdere på skolerne er guld værd – også som en indgang til skolen for forældre og for at skabe tryghed for vores børn i hverdagen. Derfor er det alfa og omega, at der er tilstedeværende administrative ’front-desk’-medarbejdere, der er en del af skolens fællesskab under sammen ledelse.

Vi opfordrer byrådet til at revurdere denne her besparelse og huske på, at de administrative medarbejdere er en del af skolens samlede fællesskab og derfor også med til at sikre både trivsel og faglighed for eleverne.

På vegne af Skole og Forældre Aarhus

Cecilie Harrits, forperson og Henriette Hennelund, næstforperson
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Cecilie Harrits

Indsendt

28/11/2023 22:08

Sagsnummer

HS4461908

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H761

Kontakt

Damian A. Hertoft Goldberg

Mail:  ghad@aarhus.dk

Tlf.: 30 46 54 25