Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 161

Ændret bevaringsværdi

Vi har læst forslag til kommuneplantillæg 161 og kan konstatere at vores hus ændrer status. Det er vi kede af. Huset er pt. klassificeret som bevaringsværdigt (bevaringsværdi 4) og vi har siden overtagelse forsøgt at leve op til dette. Vi har søgt at fastholde de karakteristiske træk ved huset og løbende tage hånd om tidligere ejeres uheldige tilbygninger/ombygninger, der har modarbejdet dette. Vi har derfor nedtaget en carport og skure ved kældernedgang. Næste skridt bliver nedtagning af garage på sydfacaden og på sigt nedtagning af havestue, så huset igen kommer til at stå i sin tænkte form.

Vi har skiftet tag og fået lagt nyt tegltag af vingetegl (lille dansk) med muret rygning og indmurede tagsten i skorstenspibe. Brændeovn er nedtaget, men vi har valgt at bevare skorstenen som et karakteristisk element for hustypen. Vi har planer for en løbende udskiftning af vinduer og døre efterhånden som de nuværende termovinduer er udtjente. For nuværende er terrassedøre og et enkelt vindue udskiftet til koblede døre/vinduer med trukket glas og opsprosning.

Vi har haft en olieforurening i kælder, som har krævet omfattende udgravning og derfor er hele forhaven pt. under omlægning. Den vil blive reetableret med hæk og havelåge langs vej og træer langs ny havegang.

Vi mener, at vi fuldt ud har levet op til intentionerne i den nuværende bevaringskategori og vi vil fortsat arbejde for at huset kommer til at stå endnu flottere og typisk for sin tid. Vi ønsker derfor, at huset beholder sin nuværende status som bevaringsværdigt. Det handler om ejendommen Rosenvangs Allé 26, 8260 Viby J
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karsten Thorlund

Indsendt

11/02/2024 13:44

Sagsnummer

HS2381979

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H783

Kontakt

Cecilie Julie Nielsen

Telefon: 41872160

Email: bevaringsvaerdigebygninger@mtm.aarhus.dk