Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT busser på ringv66

Jeg forstår ikke helt, hvilket problem man ønsker løst med store BRT busser? Er der for lidt kapacitet, og man derfor ønsker større busser, som vil have besvær med at komme forbi Viby Torv og Skåde i den ene ende. Men også problemer ude ved Universitetshospitalet, på de små veje derude. For slet ikke at nævne dem der kører til Risskov.
Hvis det "kun" er trafikken og de mange biler der er problemet, bør man måske nøjes med at lave busbaner til de busser der allerede kører i dag. Og så spare indkøbet af de ekstra tunge BRT busser. Der er jo også andre linjer der kører på Ringvejen, end blot linje 6. Og disse linjer har jo også problemer med de mange biler.

Altså man skal løse det rigtige problem. Og ikke hovedkulds investere i busser der evt ikke er brug for (blot fordi BRT busser er blevet det sidste nye, indenfor offentlig transport). Evt kan man i stedet indsætte en ekstra alm bus, som kan komme rundt uden problemer, der hvor der ikke anlægges særlig bane til de ekstra tunge BRT busser? Ellers ender man med nogle busser der kun kan køre noget af strækningen (inden de skal vendes). Og der skal indsættes ekstra busser, der kan køre "den sidste del" af strækningerne. Det er alt for "upraktisk" og dyrt!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Svend Bahnsen

Indsendt

18/01/2024 19:15

Sagsnummer

HS0971706

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)