Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

Trafikstøj, linjeføring og øget forurening

Høringssvar vedr. BRT-busser. Indsendt af bestyrelsen for Ejerforeningen Digterparken, Dr. Holsts Vej 24-50, Åbyhøj.
1. Støjgener
Vi er bekymrede for at en udvidet busbane, vil forøge de allerede eksisterende støjgener vi har fra Åby Ringvej. Beboerne er i forvejen plaget af støj i en sådan grad, at terrasser og altaner er uanvendelige, og det ikke er muligt at sove med åbent vindue. Beboere, der har boet i Digterparken i mange år har oplevet, at trafikmængden er forøget væsentligt, særligt i de sidste 8-10 år. Dette gælder ikke kun myldretidstrafik; der er nu også meget trafik om natten.
Ved en udvidelse af kørebanen vil trafikken komme endnu tættere på, hvilket i sig selv vil øge mængden af trafikstøj ved Digterparken. Beboerne er bekymrede for at opleve en forringet livskvalitet, med udvidet eksponering for miljøskadelige stoffer, og en øget stressbelastning pga. støjgenerne. Bekymringen omfatter eksempelvis også børnefamilier, der ikke er trygge ved at lade deres spædbørn sove udenfor.
Vi gør videre opmærksom på, at der i Digterparken er en daginstitution, hvor børnene daglig leger udenfor. De vi derfor også blive ramt af ovennævnte gener.

Hvordan påtænker Aarhus Kommune at begrænse ovennævnte gener? Vi forventer som minimum., at der etableres en støjmur/støjværn til begrænsning af støjen fra Ringvejen. Vi har tidligere henvendt os til Aarhus Kommune for at gøre opmærksom på tiltagen trafikstøj og ønske om en støjmur, men blev henvist til at der var lavet støjmålinger i 2016. Disse målinger er forældede, og støjniveauet er lang højere nu, om med de varslede planer, vil støjniveauet stige endnu mere.

2. Linjeføring
Digterparken, Dr. Holsts Vej 24-50 er blevet varslet mulig ekspropriering af en del af vores areal ud mod Åby Ringvej. Det vil betyde, at de yderste blokke (30, 38, 44 og 50) vil kom til at ligge meget tæt på kørebanen.
Vi opfordrer derfor til at udvidelsen i stedet sker på modsatte vejbane (på Globus 1 siden), hvor der er langt mindre bebyggelse. Erstatninger vil ikke på nogen måde kompensere for de øgede gener, en udvidelse vil medføre (se pkt 1).

3. Beplantning
Vi har en del høj beplantning (træer og buske) der yder en vis beskyttelse mod trafikstøj ud mod Åby Ringvej, og som videre bidrager til at mangfoldigt fugle- og insektliv og som giver os lidt visuel afskærmning til al trafikken.

4. Sammenfatning
Vi er bekymrede for at den foreslåede udvidelse af Ringvejen vil medføre en værdiforringelse af vores boliger, jf. punkt 1-3, hvilket kan betyde, at ejere bliver stavnsbundne eller må sælge med tab.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Astrid Marie Lauridsen

Indsendt

24/01/2024 23:29

Sagsnummer

HS3968556

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)