Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT-busser på Skolevangs Allé - Nej tak

Kære læser

Vi er rigtig mange børnefamilie langs Skolevangs Allé, der bevæger sig til Risskov Skole, Alsvej dagtilbud, Risskov bibliotek og Forteparken. Det er rigtig mange krydsninger hver eneste dag for rigtig mange børn og voksne. Mange børn bevæger sig alene til fods, på cykel og løbehjul.

Der er ingen cykelstier på strækningen at fortrække til, så alle vil komme i direkte berøring med de store BRT-busser. På en strækning der allerede er tynget af linje 6As hyppige traffik.

Samtidig er der en stor børnetrafik langs Skolevangs Allé, der bevæger sig under Grenåvej, for at bevæge sig til og fra Risskov gymnasium på alle tider af døgnet, samt alle de større børn, der hver dag bevæger sig fra Risskov skole, krydser med Skolevangs Allé, og tager gåturen til Rema 1000 på den anden side af Grenåvej.

Jeg er derfor meget uforstående over, at kommunen påtænker at øge den tunge traffik. Hele området har over en længere periode været særdeles tynget af de tunge lastbiler til og fra byggepladsen ved det tidligere psykriatiske hospital i Risskov.

Jeg kan heller ikke se, hvordan BRT-busserne skal komme gennem rundkørslen ved Risskov Skole, der er meget trafiktynget på flere tidspunkter af dagen. I særdeleshed set i lyset af den store udvidelse af Risskov skole over de kommende år. Der vil give meget omkørsel, meget tung traffik pga. udbyggelsen, på et område der allerede er meget udfordret på parkeringsmuligheder. Jeg forudser, at familiebiler bliver presset ud på vejene, som det allerede sker nu, hvor man flere steder ikke kan komme gennem Skolevangs Allé, når biler parkerer i begge sider.

Jeg ser, at BRT-busserne kommer til at holde rigtig meget stille, når de er kommet øst for Grenåvej. Det vil give rigtig mange forsinkelser, klager, og flaskehalse for alle borgere i området. En meget uhensigtmæssig situation.

Jeg håber, at denne strækning på Skolevangs Allé droppes, så børnene kan forblive sikre i området.

Med venlig hilsen
Søren Meesenburg Andersen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Meesenburg Andersen

Indsendt

25/01/2024 19:17

Sagsnummer

HS9387528

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)