Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

Bekymring omkring øget trafik skolevej for områdets børn og støj

Det er met stor bekymring at der planlægges øget trafik af nordlandsvej til Torsø station. Trafikken bør spredes så den nye rute overvejes ad stenagervej uagtet der allerede er etableret vej bump. Der er efter flere henvendelser ikke gjort tiltag til hastighedsdæmpning af Nordlandsvej. Trafikanter køre oftere +60 end de tilladte 50. Det samme gør sig gældende for Midttrafik endda efter henvendelse. Der er ligeledes øget tynd trafik i forbindelse med lastbiler til supermarkeder og flere boliger i bunden af ellevang kvarteret. ‘
Der ønskes et klart øget fokus på sikker skolevej fra højre side af ellevangkvarteret , det er i dag ikke sikkert at krydse nordlandsvej og det vil ikke bliver lettere med de nye busser. Der bor mindst lige så mange skole børn på denne side af ellevang kvarteret som den modsatte sidde ved Stenagervej. Det gøres ligeledes opmærksom på at oversigtforholdene på Torsøvej er bedre end på Nordlands.
Udformningen og bredden af Nordlandsvej indbyder til høj fart - også blandt busser. Jeg er tilhænger af offentlig trafik men det skal spredes så det ikke påvirker de samme borgere i et område.
Hastigheden bør ned Nordlandsvej og kontrolleres.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Hansen

Indsendt

30/01/2024 10:57

Sagsnummer

HS1021729

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)