Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

Uhensigtsmæssigt at øge trafikken omkring Risskov Skole

Kære Teknik og Miljø udvalg,

Risskov Skole er en af kommunens største skoler og forventes kun at vokse de kommende år, i takt med at flere flytter til de mange nybyggede boliger i bydelen. Vi er derfor rigtig mange børn og familier, som dagligt færdes langs eller krydser Skolevangs Allé og Vestre Strandallé for at komme til Risskov Skole eller i børnehave/vuggestue på Alsvej. Vi er meget bekymrede for, at der nu lægges op til at øge den tunge trafik omkring skolen og dagsinstitutionen.

Specielt synes vi, det er problematisk at man overvejer at udvide den tunge trafik på Skolevangs Allé, idet der her ikke er nogen cykelsti mellem fortov og vej til at skærme fodgængere fra busserne. Ofte holder der mange biler parkeret på Skolevangs Allé, hvilket både nedsætter udsynet for fodgængerne, som skal krydse vejen, men også skaber kø på vejen, når busserne skal over i den anden vejbane for at køre uden om de parkerede biler. Dette vil kun blive værre, hvis BRT-busserne skal køre på strækningen.

Et andet problem er rundkørslen, som forbinder Skolevangs Allé og Vestre Strandallé, som i forvejen er særdeles trafikeret, specielt om morgenen og eftermiddagen. Der kan ofte være kø for at komme ind og ud af rundkørslen, og dette er særdeles tydeligt, når en bus skal ind og ud af rundkørslen. Rigtig mange børn færdes i rundkørslen for at komme til Risskov Skole eller til fritidsaktiviteter omkring Bellevue Hallen, og specielt cyklisterne er meget tæt på den øvrige trafik inde i rundkørslen. Vi synes, det er uhensigtsmæssigt at øge den tunge trafik i rundkørslen og dermed øge risikoen for at cyklisterne kommer i kontakt med busserne.

Vi håber derfor, at der vælges et alternativ til strækningen Skolevangs Allé/Vestre Strandallé, så områdets børn kan komme sikkert i skole og færdes sikkert i lokalområdet.

Mvh,
Chanette og Thomas Winther Buus
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Winther Buus

Indsendt

01/02/2024 10:34

Sagsnummer

HS3628986

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)