Gå til hovedindhold

Høringssvar

BRT-busser på Ringvejen

BRT busser på Ringvejen

Kære Aarhus Kommune,

Jeg ønsker at udtrykke min bekymringer i forbindelse med udvidelse af Ringvejen til at omfatte en BRT-linjeføring. Disse bekymringer vedrører specifikt den øgede støjbelastning, trafiksikkerheden og spørgsmålet effektivitet af projektet og ejendomsværdier samt salgbarhed.

Forøget Støjbelastning:
Vedrørende vores bekymring for forøget støjbelastning, ønsker vi at understrege behovet for opdaterede støjmålinger. Med etableringen af superhuset i området er det afgørende at forstå, hvordan dette har påvirket støjniveauerne. Har der været foretaget nyere støjmålinger efter denne etablering? Dette spørgsmål er centralt, da det kan give en indikation af, hvordan den planlagte udvidelse yderligere vil påvirke støjbelastningen for beboerne. Med planer om en ny og smallere lydmur end den eksisterende, er der en reel bekymring for, om disse tiltag vil være tilstrækkelige til at beskytte mod den øgede støj og de mange helbredseffekter forbundet med vedvarende udsættelse for høj trafikstøj, herunder søvnforstyrrelser, stress, og hjerte-kar sygdomme.

Trafiksikkerhed og -kompleksitet:
Den foreslåede tilføjelse af BRT-linjeføring, især de 6 baner i krydset mellem Hasle Ringvej og Herredsvej, vil komplicere trafikstrømmene betydeligt og øge risikoen for ulykker yderligere. Dette berører ikke kun bilister, men også cyklister og fodgængere, herunder børn, der skal til og fra skole og til bussen. En sådan øgning i trafikken og krydsets kompleksitet stiller spørgsmål ved projektets sikkerhedsaspekter. Vores 2 børn under 12 år var som cyklister involveret i en højresvingsulykke før jul, og jeg har selv været vidne til et venstresvingsulykke over fodgængerfeltet sidste år.

Grundværdi og ejendomssalgbarhed:
Den planlagte omlægning, forhøjede støjniveauer, manglen på mulighed for parkering foran husene og den potentielle ekspropriation af en del af ejendommene vil utvivlsomt skabe øget usikkerhed omkring vores hjem og påvirke deres salgbarhed negativt. Et fald i ejendomsværdier er en naturlig konsekvens af sådanne projekter, hvilket vil have langsigtede økonomiske konsekvenser for husejere.

Spørgsmålet om aflastning med kollektiv transport:
Endelig stiller jeg spørgsmål ved, om projektet reelt vil aflaste trafikken, især ved at fjerne en af drejebanerne ved Herredsvej, hvilket kunne komplicere trafikken fra sygehuset yderligere. Hvis målet er at forbedre kollektiv transport, skal det sikres, at det ikke sker på bekostning af trafiksikkerhed og beboernes livskvalitet.

Jeg anmoder indtrængende Aarhus Kommune om at genoverveje dette projekt ud fra en helhedsorienteret tilgang, der tager højde for de alvorlige bekymringer, jeg har fremlagt. Det er afgørende, at der foretages yderligere undersøgelser og dialog med lokalsamfundet for at sikre, at eventuelle infrastrukturforbedringer ikke skader de borgere, de er designet til at tjene.


Med venlig hilsen,

Zara Ann Stokholm
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Zara Ann Stokholm

Indsendt

05/02/2024 19:25

Sagsnummer

HS8241160

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H801

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00

Vil du vide mere?

BRT på Ringvejen (aarhus.dk)